Seksi
Nimimerkki: .

Seksitautien tarttumisen mahdollisuus

Hei, minä (tyttö) ja poikaystäväni mietimme että:

Voiko seksitauti tarttua jos kumpikaan meistä ei ole aikaisemmin harrastanut seksiä paitsi pojan penis on ollut vuosia sitten kontaktissa toisen pojan peniksen kanssa.

Annoin poikaystävälleni suuseksiä ja suuseksistä heti seuraavana aamuna pojan kaulan imusolmukkeet turposivat ja kurkku oli vähän kipeä. Voiko nämä oireet olla seksitaudin merkki vai?

Hei!

Mikäli kummallakaan ei ole ollut minkäänlaista seksiä toisten kanssa, ei ole seksitaudin tarttumisen mahdollisuutta. Tilanteessa, jossa poikakaverisi penis on ollut kosketuksissa vuosia sitten toisen pojan penikseen, on tietysti teoriassa mahdollista saada jokin tauti, mutta käytännössä varmaankin melko epätodennäköistä. Lisätietoa seksitautien tarttumisesta löydät täältä.

Kuvaamasi oireet poikakaverillasi voivat liittyen moneenkin asiaan, mutta seksitautia ei voi päätellä oireiden perusteella. Aina jos on riski seksitaudeille ja epäilys tartunnasta, on se selvitettävä seksitautitesteillä. Lue lisää testauksesta Väestöliiton sivuilta.

Jatkossa kannattaa kaikissa seksitilanteissa huolehtia suojautumisesta, ei pelkästään taudeilta, vaan myös raskaudelta. Fressiksen tietopankista löydät lisätietoa ehkäisystä.

Mukavaa alkanutta syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?