Seksi
Nimimerkki: Moikka
Ikä: 16-18v

Seksitautien mahdollisuus, jos kummallakaan ei ole aiempia seksikumppaneita

Eikös se ole niin että jos seksissä kumpikin osapuoli on neitsyitä, ei seksitaudeille ole vaaraa. Olen tähän mennessä poikaystäväni kanssa aina harrastanut yhdyntää kondomin kanssa (minulla on myös hormonaalinen ehkäisy), ja nyt kumpaakin kiinnostaisi kokeilla ilman kondomia. Molemmat meistä olivat neitsyitä suuhteemme alkaessa, olimme siis toistemme ensimmäiset seksikumppanit. Eli siis tavallaan kondomin voisi jättää pois eikä tauteja tarvisi pelätä??? Raskaudestakaan ei ole silloin pelkoa kun on hormonaalinen ehkäisy. Olenko käsittänyt oikein

Hei, kiitos kysymyksestä!

Juuri näin, olet käsittänyt oikein. Jos kumpikaan ei ole harrastanut seksiä (suuseksi tai emätin-/anaaliyhdyntä) aikaisemmin, seksitauteja ei voi tartuttaa.

Jos oikein tarkkoja ollaan, synnytyksen yhteydessä äiti voi tartuttaa syntyvään vauvaan esimerkiksi herpeksen tai hiv:n. Suomessa äitiysneuvolassa kuitenkin seulotaan ja hoidetaan mahdolliset seksitaudit jo raskauden aikana tai nämä otetaan huomioon synnytystavassa.

Oikein käytettynä hormonaalinen ehkäisy suojaa ei-toivotuilta raskauksilta hyvin. Uskoisin siis, että viestisi tietojen perusteella voitte turvallisin mielin jättää kondomiehkäisyn pois.

Oliko vastauksesta hyötyä?