Seksi
Nimimerkki: Hei!

Seksitaudin tarttuminen

Tarttuuko sukupuolitauti vain henkilöltä jolla on sukupuolitauti vai voiko se syntyä kahden ihmisen välisessä seksissä (kummallakaan ei ole sukupuolitautia mutta molemmilla on ollut muita kumppaneita?)

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Sukupuolitaudit, eli seksitaudit, eivät synny itsestään, vaan kyseessä on tarttuva tauti. Tarttuminen tapahtuu pääasiassa suojaamattomassa emätin- tai anaaliyhdynnässä tai suojaamattomassa suuseksissä. Jommallakummalla seksikumppaneista on siis oltava seksitauti, jotta se voi tarttua. Seksitaudeilta voi suojautua parhaiten käyttämällä seksiä harrastaessa kondomia tai suuseksisuojaa.

Kahden ihmisen välisessä suojaamattomassa seksissä ei noin vain synny seksitautia, mutta aikaisempien seksikumppanien takia tartuntavaara on olemassa. Seksitaudit voivat olla hyvin vähäoireisia, eikä oireista tai oireettomuudesta voi päätellä, sairastaako seksitautia vai ei. Seksitautitestit ovat ainoa tapa varmistua asiasta. Jos seksitautitestein on todettu, ettei kummallakaan ole tautia, ei tartuntavaaraakaan ole.

Seksitautien tarttuminen on mietityttänyt Fressiksessä myös nimimerkkejä Öö ja Hei.

Mukavaa kesän odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?