Seksi
Nimimerkki: 15vtyttö

Seksitaudin mahdollisuus

Moi. Oon miettinyt, että onko mahdollista, että kantaisin seksitautia vaikkei mitään oireita tai mitään ole että epäilisin tätä. Mutta joskus pari vuotta sitten harrastin suuseksiä yhden pojan kanssa, mutta se ei kestänyt kuin ihan vähän aikaa. Nyt olen vakavassa suhteessa nykyisen poikaystäväni kanssa ja mietin että voiko olla mahdollista kantaa seksitautia tai tartuttaa sitä poikaystävälleni, vaikka mitään oireita eikä ongelmia ole. Eikä minulla ole mitään syytä epäillä seksitautia, mutta halusin vain tulla kysymään//:

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Lähes kaikki seksitaudit voivat esiintyä sukuelinten ohella myös suun limakalvoilla ja tarttua siis myös suuseksin välityksellä.

Kerroit, että olet muutama vuosi sitten harrastanut suuseksiä pojan kanssa, ja nyt pohdit seksitaudin mahdollisuutta ja tarttumista nykyiseen poikaystävääsi. Jos tällä pojalla, jonka kanssa harrastit suuseksiä, on ollut muita seksikumppaneita ja suojaamatonta seksiä ennen sinua, on seksitautiriski olemassa. Jos taas olitte toistenne ensimmäiset seksikumppanit, ei seksitautiriskiä ole. Voit lukea lisää seksitautien tarttumisesta täältä.

Jos olet yhtään epävarma, suosittelen sinua käymään seksitautitesteissä. Seksitaudit eivät useinkaan aiheuta näkyviä oireita, joten oireettomuuden perusteella ei asiasta voi koskaan olla varma. Jos menet testattavaksi, teidän kannattaa nykyisen poikaystäväsi kanssa käyttää kondomia/suuseksisuojaa ennen testin tulosten tulemista. Jos olette jo harrastaneet suojaamatonta seksiä nykyisen poikaystäväsi kanssa, kannattaa teidän molempien käydä testattavana.

Seksitautitestiin menemisessä ei ole mitään hävettävää, se on hyvä ja tärkeä teko ja on parempi olla asiasta varma 😉 Lisää seksitautitestauksesta voit lukea täältä.

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?