Yleinen
Nimimerkki: Bee

Seksin aloittaminen

Minkä ikäisenä on hyvä aloittaa seksi kokemukset? Mua haluttaa ja jännittää samaan aikaan kun mietin aloitusta kun se on kohta edessä. Onko paras aloittaa tutustumaan vaikka suuseksillä eikä välttämättä heti yhdynnällä? Peniksessä on muuttunut erektiot kun se on kovempi ja siemensyöksyt kun ne on nyt paljon voimakkaampii kuin ennen. Mistä se johtuu?

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Nuoret kasvavat ja kehittyvät yksilöllisesti, ja myös rohkaistuminen seksiin tapahtuu omaan tahtiin. Usein oikea aika on silloin, kun mielessä on enemmän halua kuin ratkaisemattomia kysymyksiä ja kun on valmis seksiin liittyvään vastuuseen, kuten ehkäisyn suunnitteluun ja hankintaan. Jännitys kuuluu asiaan, sillä olet uuden asian äärellä.

Seksiin voi tutustua kumppanin kanssa juuri niin, kuin se tuntuu molempien mielestä nautinnolliselta. Suosittelen juttelemaan kumppanin kanssa siitä, miten haluaisitte edetä seksin suhteen. Tällöin tulee kuulluksi molempien toiveet ja omat rajat. Seksistä puhuminen saattaa lieventää myös seksiin liittyvää jännityksen tunnetta.

Kysyit myös erektiosta ja siemensyöksyistä. Erektio ja siemensyöksyt voimistuvat murrosiän edetessä. Tämä kertoo siitä, että kehosi on valmistautumassa seksiin ja nautintoon. Nautinnon kokemus on usein voimakkaampaa, kun oppii tuntemaan oman kehon seksuaalisia reaktioita ja miten oma keho toimii.

Voit lukea lisää seksistä Väestöliiton sivuilta.

Ihanaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?