Seksi
Nimimerkki: Tyttö
Ikä: 9-12v

Sattuuko kuukautiset?

Sattuuko kuukautiset?

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Kuukautisten aikana voi tulla kiputuntemuksia, ja se on itse asiassa hyvin tavallista. Joillakin kuukautiskipuja esiintyy joka kerta, toisilla taas silloin tällöin. Kipu voi olla jatkuvaa tai aaltomaista ja kramppimaista. Kivun voimakkuus voi myös vaihdella kuukautisten aikana. Joinakin kuukausina kipu voi olla voimakkaampaa ja toisinaan kuukautisiin ei liity minkäänlaista kipua. Kivut alkavat usein muutama päivä ennen vuodon alkamista.

Kuukautiskivut ovat vaarattomia, vaikkakin ajoittain ne voivat olla todella epämiellyttävän tuntuisia. Useimmilla kipua tuntuu alavatsalla tai selässä. Kuukautisten aikana voi esiintyä myös päänsärkyä, ripulia tai yleistä pahoinvointia. Myös rinnat saattavat tuntua aroilta.

Joskus kipu voi olla niin voimakasta, että täytyy jäädä kotiin lepäämään. Kuukautiskipuihin voi ottaa avuksi särkylääkettä, ja myös liikunta voi auttaa. Jos kärsii erityisesti alavatsakivuista, voi kokeilla laittaa lämpötyynyn vatsan päälle. Lämpö voi rauhoittaa kiputuntemusta. Jos kivut ovat voimakkaat, eivätkä tavalliset särkylääkkeet tunnu niihin auttavan, kannattaa varata aika lääkärille. Kenenkään ei tarvitse kärsiä kivuliaista menkoista, koska hoitokeinoja niihin kyllä löytyy. 🙂 Esimerkiksi hormonaalisen ehkäisyn aloittaminen auttaa useimpia, jos kärsii voimakkaista kuukautiskivuista – tästä voi keskustella sitten lisää lääkärin kanssa tilanteen mukaan.

Oliko vastauksesta hyötyä?