Seksi
Nimimerkki: ...
Ikä: 9-12v

Rintojen kehittyminen

Mä oon 11 ja mulla on pulma. Oon huomannu että tyyliin kaikilla meidän luokan tytöillä on isot rinnat. Mulla taas alko rintoja aristaa 10-vuotiaana, ja ne kasvo varmaan pari senttiä. Olin tosi ylpee ja aattelin, että vau, oon eka jonka rinnat alkaa kasvaa ja että kohta saan rintsikat. Mutta nyt oon ihan päinvastasessa tilanteessa. Mun rinnat ei oo 10-vuotiaasta enää kehittyny ollenkaan. Tuntuu pahalta ja tunnen usein inhoa mun omaa kehoa kohtaan. Nyt en voi enää mennä ees uimahalliin ilman että vilkuilen vaivihkaa toisten naisten rintoja, yritän hakee ”vertaistukea” ja siis mietin vaan että onko tää normaalia. Oon kyllä syntyny aika jäljessä mun luokan tytöistä, mut tuntuu silti pahalta 🙁

Moi! Onpa harmillista, että olet tuntenut inhoa omaa kehoasi kohtaan. Hienoa kuitenkin, että et jäänyt murheidesi kanssa yksin ja laitoit meille viestiä!

Jokaisen keho kehittyy murrosiässä omaan tahtiinsa: toisilla murrosikä alkaa aiemmin ja toisilla myöhemmin. Tämän lisäksi jokaisen keho muuttuu omalla yksilöllisellä tavallaan. Viestisi perusteella kuulostaa siltä, että murrosiän kehityksesi etenee täysin normaalisti, eikä syytä huoleen ole. Rintojen kehitys kestää yleensä 3–5 vuotta, ja yleensä ne ovat täysin kehittyneet viimeistään täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Toisaalta rinnat eivät koskaan ole ”valmiit”, sillä ne muuttuvat läpi elämän esimerkiksi painonvaihtelun, ikääntymisen, raskauksien ja imettämisen myötä. Voit lukea rinnoista ja niiden kehityksestä lisää täältä.

Kerroit kokevasi huonommuutta muihin luokkasi tyttöihin, joilla on isommat rinnat kuin sinulla. Lisäksi olet alkanut vertailla itseäsi uimahallissa toisiin naisiin. Muiden kehoja näkemällä olet saattanutkin huomata, että rintoja on yhtä monenlaisia kuin on ihmisiäkin. Rintojen muoto, koko ja kiinteys vaihtelevat yksilöstä toiseen. Kaikki rinnat ja kehot ovat kuitenkin hyviä, arvokkaita ja ainutlaatuisia juuri sellaisina kuin ne ovat. Sinun ei tarvitse kokea huonommuutta muihin nähden, sillä rintojen koko ei millään tavalla määritä sitä, kuinka upea ja rakastettava olet ihmisenä.

Ymmärrän silti, että rintojen koko aiheuttaa monille paineita muun muassa kulttuurimme ja mediassa näkyvien kuvien takia. Lisäksi meille ihmisille on luontaista vertailla itseämme muihin, mutta pidemmän päälle se voi tuntua kuormittavalta. Todellisuudessa sinulla on lupa olla kehostasi ylpeä jo nyt, sillä sinun arvosi ei ole sidoksissa ulkoiseen olemukseesi. Pystyisitkö suhtautumaan rintoihisi, kehoosi ja murrosiän muutoksiisi lempeydellä ja uteliaisuudella? Ihmisten kehot ovat niin paljon muutakin kuin vain sitä, miltä ne näyttävät. Ennen kaikkea kehomme ovat toiminnallisia, sillä ne mahdollistavat erilaisten asioiden tekemisen ja kokemisen. Lopulta kehoa tärkeämpää on kuitenkin se, millaisia olemme sisältä ja miten kohtelemme itseämme ja muita.

Oliko vastauksesta hyötyä?