Seksi
Nimimerkki: tyttö 15v

Raskauden ja seksitautien mahdollisuus

Moi. Mulla on käytössä epillerit joita olin alkanut syömään viikon ennen yhdyntää, jolloin ehkäisytehon piti terkkarin mukaan alkaa. Käytettiin myös kondomia, mutta kondomi pääsi jotenkin liikkumaan. En nähnyt siinä tilanteessa tarkemmin kuinka paljon se liikkui paikaltaan mutta ei se ihan oikein ollut. En todellakaan halua raskaaksi (tai tauteja) joten haluan käyttää kortsua ja pillereitä, mutta nyt kun kondomin kanssa tuli ongelmia niin kuinka suuri todennäköisyys on tulla raskaaksi tai saada joku tauti, vaikka onkin epillerit ja kortsua käytetty jotenkin?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Onpa harmillista, että kondomi pääsi liikahtamaan. E-pillerit ja kondomi ovat yhdessä käytettynä todella hyvä raskauden ehkäisykeino. Kondomi puolestaan on ainoa ehkäisykeino, joka suojaa myös seksitaudeilta, kuten varmasti tiesitkin. Jos e-pillereitä käyttää ohjeiden mukaan, on niiden raskauden ehkäisyteho yksistäänkin käytettynä hyvä. Raskauden mahdollisuus on siis mitä luultavimmin hyvin pieni. Voit toki varmuuden vuoksi tehdä raskaustestin, jos raskauden mahdollisuus yhtään epäilyttää. Lue lisää raskaustestin tekemisestä ja oikeasta ajankohdasta täältä.

Jos kumppanillasi on ollut aiempia seksikumppaneita, joiden kanssa hän on harrastanut suojaamatonta seksiä, eikä hän ole käynyt testattavana, on seksitautiriski toki olemassa. Jos siis seksitaudin riski sinua huolettaa, kannattaa teidän molempien käydä seksitautitesteissä. Lue lisää testeihin menemisestä täältä.

Tsemppiä!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?