Seksi
Nimimerkki: esinahka mietityttää

Punainen alue peniksen ihossa

Olen tässä alkanut miettimään että miksi minulla on esinahassa alapuolella siellä missä se jännä viiva menee esinahkaa pitkin kivespussiin niin siellä esinahan alhaalla on sellainen punainen alue mikä ei ole kipeä ja ei satu kun siihen koskee se on vaan ollut siinä aika pitkään niin olen vaan alkanut miettimään miksi siinä on sellainen? Että onko tämä vaarallista?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Näkemättä sinua on valitettavasti vaikea tarkkaan sanoa, mistä on kyse. Peniksen alapuolella on ihopoimu, frenulum, joka kiinnittää esinahan terskaan. Lisäksi peniksen alapuolella ihossa voi näkyä keskiviiva, muusta ihosta erivärinen juova, joka voi jatkua peniksen kärjestä kivespussiin saakka. Nämä ovat siis ihan normaaleja osia peniksessä. On myös ihan tavallista, että peniksen väri voi hieman vaihdella.

Kuten muuallakin ihossa, voi myös peniksen ihossa esiintyä esimerkiksi pientä ihottumaa tai ärsytystä. Tämä helpottaa usein ”itsestään”, kun muistaa huolehtia hyvästä hygieniasta pesemällä penis huolellisesti päivittäin. Jos iho tuntuu kuivalta/ärsyyntyneeltä, voi siihen laittaa perusvoidetta tai ihoöljyä.

Sinulla tuskin siis on syytä sen suurempaan huoleen. Mikäli asia sinua kuitenkin vielä vaivaa tai alue alkaa oireilla jotenkin muulla tavalla, kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan tai omaan terveysasemaan.

Kivaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?