Seksi
Nimimerkki: pööpöö
Ikä: 13-15v

Pohdintaa emättimen aukosta

Hei! olen katsellut hetken aikaa alapäätäni (olen tyttö) ja en löydä emätin aukkoa. kerran sen ehkä näin mutta muuten ei näytä olevan mitään aukkoa. ainoa aukko joka on on pettynyt ns. ”patilla ja minua huolsestuttaa. seksi ei ole ajankoihtaista mytta sitten kun on pelottaa ettei sitä tule tapahtumaan jos alapääni ei ole normaali. en myöskään ole ajatelkut tamponin käyttöä (kuukautiset ovat siis alkaneet) mutta jos sen haluaisin joskus laittaa en tiedä minne. plus se reikä näyttää siltä ettei sinne mahtuisi mitään sisälle..

Moi nimimerkki pööpöö!

Hienoa, että olet kiinnostunut tutustumaan oman kehosi ja vulvasi anatomiaan. Kerroit, että kuukautisesi ovat alkaneet. Kuukautisvuoto valuu emättimen aukosta ulos, joten tämän perusteella voi päätellä, että sinultakin sellainen löytyy.

Aina emättimen aukko ei kuitenkaan erotu kovinkaan selkeästi. Oletko katsellut vulvaasi peilin kautta, jolloin sen anatomiaa on helpompi hahmottaa? Emättimen aukko sijaitsee sisempien häpyhuulten välissä hieman klitoriksen ja virtsaputken suun alapuolella. Kun levität sisempiä häpyhuulia, emättimen aukon voi mahdollisesti erottaa selvemmin peilistä. Voit tutustua vulvan anatomiaan piirroskuvan avulla täällä. Emättimen voi löytää myös tunnustelemalla vulvaa sormin. Voit liu’uttaa sormeasi sisempien häpyhuulten välissä ja painaa sormea hellästi vulvaa kohti, jolloin emättimen aukko voi löytyä.

Mainitsit, että vulvassasi on jonkinlainen patti. Täältä käsin en valitettavasti osaa sanoa, onko kyseessä vulvaan kuuluva osa vai onko kyse esimerkiksi emättimen suulla olevien Bartholinin rauhasten tulehduksesta, kystasta vai mahdollisesti jostakin muusta. Mikäli patti on kipeä, arka tai turvonneen oloinen, kannattaa varata aika gynekologille.

Kun olet paikantanut emättimesi aukon ja mahdollisesti harkitset tamponin käyttöä, kannattaa ensiksi kokeilla pienintä kokoa ja harjoitella rauhassa tamponin asettamista emättimeen. Pienten tamponien imukyky ei kuitenkaan ole kovinkaan suuri, minkä vuoksi niitä voi joutua vaihtamaan useammin. Kun tamponin käyttö on tullut tutuksi ja olet saanut sen asettamiseen varmuutta, voit tarvittaessa kokeilla isompia kokoja sen mukaan, minkä verran kuukautisvuotoa tulee. Mikään pakko tamponia ei kuitenkaan ole käyttää, vaan myös esimerkiksi kuukautissiteet tai kuukautisalushousut ovat oikein hyviä vaihtoehtoja kuukautissuojiksi.

Lopuksi sanon vielä, että kaikenlaiset vulvat ovat hyviä omanlaisinaan. Sanoit pelkääväsi sitä, että vulvasi ei ole normaali ja seksi ei onnistu. Kannattaa kuitenkin muistaa, että seksi ei ole vain yhdyntää ja nautintoa voi saada monin tavoin. Vulvassa on monia nautintoa tuottavia alueita, kuten klitoris, ulommat ja sisemmät häpyhuulet sekä emätin, minkä lisäksi myös muiden kehonosien hyväily voi tuntua nautinnolliselta. Itsetyydytys on hyvä ja turvallinen tapa tutustua siihen, mikä juuri sinusta tuntuu hyvältä.

Hauskaa ja aurinkoista kesän alkua!

Oliko vastauksesta hyötyä?