Seksi
Nimimerkki: Sirp

Peniksen kehittyminen ja koko ovat yksilöllisiä

Paljonko on peniksen hyvä ja tavallinen ympäryysmitta nuorella? Itsellä on 16 cm ympäryys.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Penis on asia, joka pohdituttaa lähes kaikkia, joilla sellainen on. Monia mietityttää esimerkiksi peniksen koko, muoto tai sen toiminta. Penikselle ei ole olemassa normaalia tai tavallista kokoa. Penis kasvaa murrosiässä ja usein murrosiän alkuvaiheilla. Peniksen kasvu alkaa usein noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Peniksen kasvu kestää puolesta vuodesta kahteen vuoteen, jonka jälkeen se saavuttaa lopullisen mittansa. Aikuisella peniksen pituus on lepotilassa keskimäärin 6-10 cm ja erektiossa keskimäärin 9-17 cm. Penisten pituudet vaihtelevat kuitenkin runsaasti, eikä peniksiä pidä verrata toisten peniksiin ajatellen, että oma on vääränlainen.

Peniksen paksuudesta ei ole olemassa keskimääräistä tietoa, mutta mainitsemasi peniksen mitta taitaa olla pituusmitta, eikä ympärys- tai paksuusmitta. Normaalin tai tavallisen kokoista penistä on hankala ja usein tarpeetonta edes määrittää. Penikset ovat yksilöllisiä ja niiden kehittymiseen ja lopulliseen kokoon vaikuttavat perintötekijät. Myöskään peniksen kokoon ei voi vaikuttaa. Peniksen koko harvemmin vaikuttaa sen toimintaan, kuten virtsaamiseen tai seksin tekemiseen tai siinä onnistumiseen.

Peniksen koko on mietityttänyt myös nimimerkkejä Poika 16v ja MJ. Voit myös selata, mitä Väestöliiton Hyväkysymys-sivustolta löytyy hakusanalla penis. Voit myös jutella anonyymisti Väestöliiton nuorten chatissa tai Poikien puhelimessa mieltäsi askarruttavista asioista.

Aurinkoista kevään alkua!

Oliko vastauksesta hyötyä?