Seksi
Nimimerkki: MJ
Ikä: 13-15v

Peniksen kehittyminen murrosiässä

Hei!

Olen 16-vuotias poika ja olisin kysynyt peniksestä koska se on muuttunut paljon murrosiän aikana etenkin 3 viimevuoden aikana. En tiedä onko kaikki muutokset normaaleja tai voiko niistä olla haittaa. Penikseen on tullut pituutta ja erektiossa se kääntyy vasemmalle. Onko se vaarallista tai mitään haittaa? Sit oon huomannu sellasen asian että esinahka ei pysy terskan päällä lepotilassakaan vaan on jää terskan reunan taakse. Pitääkö asialle tehdä jotain. Terskan reuna on myös jotenkin vähän röpelöinen. En ole ollut sukupuoliyhteydessä mutta mitä se voi olla? Erektiossa penis on noin 24cm. Penis on lepotilassakin noin 18cm joka tuntuu häiritsevältä. Voiko penis olla liian suuri yhdyntää aatellen?

 

Murrosiässä kehossa tapahtuu monenlaisia muutoksia aika nopeallakin tahdilla. On kyllä ymmärrettävää, että ne mietityttävät ja kummastuttavat. Murrosiässä pojan sukuelimet kasvavat ja kehittyvät: kivekset kasvavat, penis pitenee sekä paksuuntuu ja terska kehittyy. Lisäksi sukuelinten ympärille tulee karvoitusta. Monet nuoret pojat ja miehet pohtivatkin sitä, ovatko tapahtuneet muutokset normaaleja, kun kaverin sukuelimet saattavatkin olla erinäköiset ja -kokoiset. Erilaisia peniksiä on maailmassa yhtä monta kuin on miehiäkin. Toisilla penis on vähän lyhyempi, toisilla pidempi, toisilla se kaartuu enemmän oikealle ja toisilla vasemmalle. Toisilla esinahka peittää terskan kokonaan, toisilla vain osittain ja toisilla terska taas näkyy kokonaan.

Se, että penis erektiossa ja lepotilassakin kaartuu johonkin suuntaan, on ihan normaalia eikä peniksesi koossa ole mitään poikkeavaa. Sinua huolestuttaa se, ettei esinahka ei ulotu kokonaan terskan yli. Joillakin miehillä näin on ja se on ihan normaalia. Sille tarvitse tehdä mitään. Tärkeintä on, ettei esinahka kiristä. Terskan reunan röpelöisyys johtunee helmiäisnystyistä, jotka ovat pieniä, pisaramaisia ihonvärisiä tai vaaleita näppylöitä terskan yläreunassa. Niitä voilla muutama ja useampi ja ne ovat ihan vaarattomia ja tavallisia eivätkä johdu mistään taudista.

Kerroit, ettet ole vielä ollut yhdynnässä. Nuorilla yhdyntäongelmat yleensä johtuvat jännittämisestä. Kun sekä sinä että kumppanisi pystyvät rentoutumaan, yhdyntä kyllä onnistuu kaiken kokoisilla ja muotoisilla peniksillä. Kumppanin kanssa voi myös jutella omaa mieltä askarruttavista asioista ihan reilusti.

Jos peniksesi koko tai toiminta kovasti huolestuttaa sinua tai yhdynnässä aikanaan ilmenee ongelmia syystä tai toisesta, niistä voi toki myös käydä juttelemassa lääkärin tai kouluterveydenhoitajan kanssa.

Lisää luotettavaa tietoa pojan ja miehen sukuelimistä saat Väestöliiton sivuilta

Oliko vastauksesta hyötyä?