Seksi
Nimimerkki: Poika 16v

Peniksen koko ja ennenaikainen siemensyöksy

Mua häiritsee kun mun penis on vaa 13cm ja oon 16v. Kannattaako yrittää treenata pituutta esim jelquing-tekniikalla? Ja mulla on kans varmaa ennenaikainen siemensyöksy. Kannattaako sitäkin treenata tässä iässä start stop-menetelmällä?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Peniksen koko vaihtelee runsaasti henkilöiden välillä. Aivan kuten ihmiset muutenkin ovat erilaisia, niin ovat myös penikset. Kurkkaa, mitä Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan asiasta.

Jelqing -tekniikan harjoittaminen on yleistynyt, mutta sen tuloksista tai vaikutuksista kehoon ei ole luotettavaa tutkimustietoa. Tämän vuoksi emme siis kannustaa sen tekemiseen. Mikäli päätät kokeilla tekniikan vaikutusta, on tärkeää, että huomioit mitä kehossa tapahtuu. Tekniikan harjoittamista ei ole järkevää jatkaa, jos se aiheuttaa kipua tai muuten vahingoittaa penistä.

Ennenaikainen tai herkkä siemensyöksy on hyvin tyypillistä miehillä. Monesti iän ja kokemusten karttuessa vaiva helpottuu, mutta sen odottelu on ymmärrettävästi turhauttavaa. Harjoitteita on erilaisia ja start-stop on yksi niistä. Voit kokeilla myös muita harjoitteita, kuten puristustekniikkaa. Näistä tekniikoista lisää täältä. Muista myös tehdä lantionpohjalihasten harjoituksia. Harjoitteiden säännöllisyys parantaa niiden tehoa ja siten tuloksia.

Kaikissa harjoituksissa on tärkeää kuunnella omaa kehoa. Hellävaraiset harjoittelutilanteet, esimerkiksi itsetyydytys, auttavat tutustumaan omaan kehoon ja sen reaktioihin sekä auttavat itsensä hyväksymisessä. Internetin ja kirjallisuuden lisäksi lisää tietoa harjoitteista saat kääntymällä ammattilaisen kuten oman lääkärin tai seksuaalineuvojan puoleen. Halutessasi voit myös keskustella anonyymisti asiasta Väestöliiton chatissa tai Poikien puhelimessa.

Iloa viikkoon!

Oliko vastauksesta hyötyä?