Seksi
Nimimerkki: ..
Ikä: 13-15v

Peniksen kasvu ja pituuskasvu

Jatkuuko peniksen kasvu, jos se on kasvanut jonkin verran mutta kasvua ei ole tullut varmaan vuoteen tai se on ollut pientä? Entä voiko pituuskasvussa tulla useampi pyrähdys? Kuinka paljon isäänsä pidemmäksi on mahdollista kasvaa, jos on jo pari senttiä pidempi (isä n. 180cm) (ja minä 182cm) ja äiti on vähän alle 170cm?

Hei, pohdiskelet peniksen kasvun vaihetta. Penis kasvaa murrosiässä keskimäärin parin vuoden ajan. Jos murrosiän kehitys on muilta osin vielä kesken ja olet enemmän 13- kuin 15-vuotias, niin jonkin verran kasvua voinee olla vielä odotettavissa. Älä kuitenkaan murehdi liikoja, jos aikuismitat olisikin jo saavutettu. Penikset ovat kooltaan ja muodoltaan hyvin yksilöllisiä ja hyviä juuri sen kokoisena kuin ovat! Peniksen koon sijaan onkin tärkeää keskittyä esimerkiksi siihen, että penis toimii kuten kuuluukin😊

Lisäksi pohdit pituuskasvuasi suhteessa vanhempiesi pituuteen. Geeniperimä asettaa teoreettiset rajat sille, kuinka pitkäksi voi ylipäätään kasvaa, mutta lopullinen aikuispituus on niin monen tekijän summa, että en voi valitettavasti tällä tietoa antaa sinulle mitään senttimetrimäärää jäljellä olevasta kasvusta. Pojilla kasvupyrähdys ajoittuu tyypillisesti murrosiän loppuvaiheeseen, ja 16-vuotiaaksi mennessä suurin osa on saavuttanut aikuispituuden.

Jos haluat jutella lisää näistä aiheista, kannustan sinua menemään juttelemaan niistä esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Voit jutella aiheesta myös esimerkiksi Poikien Puhelimen palveluissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?