Seksi
Nimimerkki: Enpäs kerro
Ikä: 9-12v

Peniksen ja kivesten kasvu

Onko normaalia että 12-vuotiaan penis tai kivekset eivät ole alkaneet kasvaa? Karvoja tullut vähän ja erektioita myöskin.

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi.

Syntymässä pojiksi määritellyillä murrosikä alkaa usein kivesten kasvamisella. Noin vuosi sen jälkeen penis alkaa kasvaa. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen ennen kuin se saavuttaa lopullisen mittansa. Kokonaisuudessaan murrosiän kehitys kestää keskimäärin kolmesta kuuteen vuotta.

Kehossa tapahtuvat muutokset voivat tulla hieman eriaikaisesti. On siis normaalia, jos penis ja kivekset eivät sinulla ole vielä alkaneet kasvaa. Kerrot, että sinulle on tullut jo vähän karvoitusta ja erektioita. Tämän perusteella vaikuttaisi siltä, että murrosikäsi on jo alkanut ja siitä kehitys etenee varmasti omaan yksilölliseen tahtiinsa.

Kaikkia omassa kehossa samaan aikaan tapahtuvia muutoksia ei välttämättä myöskään heti huomaa. Murrosiässä penis saattaa esimerkiksi näyttää pienemmiltä aikaisempaan verrattuna, jos on juuri tullut kasvupyrähdys ja on kasvanut pituutta merkittävästi lisää.

Älä siis suotta ole huolissasi murrosiän kehityksestäsi, se etenee varmasti juuri kuten kuuluukin. 😊 Jos kuitenkin haluat vielä jutella aiheesta lisää, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin tai Poikien Puhelimeen.

Voit tutustua myös Hyvä kysymys -palvelun artikkeleihin, joihin on koottu kattavasti tietoa muun muassa murrosikään liittyvistä asioista.

Oliko vastauksesta hyötyä?