Seksi
Nimimerkki: Peetu

Peniksen ja kivesten anatomiasta

Onko kaikilla peniksen alla varren keskellä viiva, mikä se on? Meneekö kaikilla peniksessä esinahka kokonaan terskan taakse? Kun alan kiihottuu niin esinahka painuu itsekseen alas ja koko terska näkyy vaikka en koskettelisi. Silloin en saa vedettyä esinahkaa takaisin päälle se on vaan takana. Meneekö kaikilla niin?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jokaisella on yksilöllinen anatomia peniksen ja kivesten alueella. Joillakin on peniksen alapuolella nähtävillä ns. keskiviiva, joka voi jatkua kiveksiin asti. Toisilla viiva erottuu peniksen muusta värityksestä helpommin. Viiva on ikään kuin ”arpi” ja on alun perin muodostunut sikiökaudella, jolloin penis ja kivekset ovat alkaneet muodostumaan. Se on siis osa peniksen normaalia anatomiaa.

Esinahka on terskan pinnassa kiinni ja löystyy pikkuhiljaa pojan kehon kasvaessa. Tämä mahdollistaa esinahan liikkumisen terskan päältä. Esinahan liikuttaminen helpottuu yleensä viimeistään murrosikään mennessä.

Esinahka voi peittää peniksen kärjen eli terskan kokonaan tai jättää sen osittain näkyville. Kiihottuessa penis kovettuu ja kasvaa ja usein tämän seurauksena esinahka vetäytyy terskan taakse. Osa pystyy liikuttamaan esinahkaa peniksen kiihottuneessa tilassa, toisilla esinahka jää terskan taakse.

Halutessasi voit lukea lisää peniksen anatomiasta Väestöliiton sivuilta.

Oliko vastauksesta hyötyä?