Seksi
Nimimerkki: Jollis

Peniksen epämiellyttävä haju ja intiimihygienia

Olen huomannut, että poikaystävän pippeli haisee aamulla vähän epämiellyttävältä, vaikka hän pesee sen illalla. Mistä se voisi johtua? Onko se normaalia?

Moikka!

Kiitos viestistä. Kerroit poikaystäväsi peniksen haisevan epämiellyttävältä, vaikka hän huolehtii hygieniastaan. Peniksen, kuten myös pimpin eli vulvan alueen, hygieniasta huolehtiminen on tärkeää, ja alapesu onkin hyvä tehdä päivittäin lämpimällä vedellä, koska se estää tulehdusten ja hajujen syntymistä. Pelkällä vedellä pesu riittää, koska monet pesuaineet häiritsevät ihon omaa ph-arvoa ja bakteereja, ja voivat siten lisätä tulehduksen riskiä. Myös ilman alus- tai pyjamahousuja nukkuminen on suositeltavaa, jotta intiimialueen iho ja sukuelinten herkät limakalvot saavat ilmaa.

Peniksen pesemisessä on tärkeää muistaa pestä huolella myös esinahan alta, koska sen alle kertyy vaaleaa eritettä, joka on kuollutta ihosolukkoa ja esinahkatalia eli smegmaa. Smegman tarkoituksena on pitää penis kosteana, mutta se on hyvä pestä hellävaraisesti esinahan alta pois päivittäin. Jos smegmaa on kovettunut esinahan alle, voi sen pesussa käyttää apuna ihoöljyä.

Poikaystäväsi peniksen epämiellyttävän hajun taustalla voi olla monia tekijöitä, joten asiasta olisi hyvä keskustella hänen kanssaan ja selvittää hajun syy. On ymmärrettävää, ettei tällaisen intiimin asian ottaminen puheeksi ole välttämättä helppoa, mutta se on tärkeää, koska kyse on paitsi hänen, myös sinun terveydestäsi, jos harrastatte seksiä.

Jos tarkempi hygieniasta huolehtiminen ei poista epämiellyttävää hajua muutamassa päivässä, tai se voimistuu, voi kyseessä olla tulehdus, jolloin kannattaa varata aika lääkäriin omalle terveysasemalle, tai olla yhteydessä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan, jotta tulehduksen saa hoitoon.

Uskon, että epämiellyttävälle hajulle löytyy selitys ja apu, joten älä ole siitä huolissasi. Tärkeää on, että keskustelette asiasta ja olette tarvittaessa yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?