SeksiYleinen
Nimimerkki: Patit rinnoissa

Patit rinnoissa

Olen 16-vuotias, ja rintani ovat alkaneet kasvamaan kunnolla vasta noin vuosi sitten. Molemmissa rinnoissani on noin 3cm leveät liikkuvat patit, jotka ovat arat. Olen ajatellut vain, että ne johtuu rintojen nopeasta kasvusta, mutta mietin olisiko ne sittenkin jotain muuta. Asia ei ole vielä kauaa vaivannut, enkä ole kellekkää asiasta puhunut. Mitä olisi viisaita tehdä? Patit ovat olleet siis samanlaiset nyt jo miltei vuoden, ehkä hieman kasvaneet viimeisen 3kk aikana.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kirjoitat, että rintasi ovat alkaneet kasvaa noin vuosi sitten ja suunnilleen siitä lähtien olet tuntenut rinnoissasi kyhmyt. Nuorten rinnat ovat usein kyhmyiset ja kyhmyt voivat olla myös hormonikierron vaihtelun mukaan aratkin. Kuvailusi perusteella kyhmyt ovat todennäköisesti siis ihan hyvänlaatuiset, eikä sinulla ole syytä huoleen. Sinun ikäiselläsi esimerkiksi rintasyöpä on todella harvinaista.

Hyvä, että olet tutkinut rintojasi. Siten tiedät, miltä rintasi tuntuvat eri hormonikierron vaiheissa ja opit myös erottamaan, jos niihin ilmestyy jotain huolestuttavaa. Vaikka tapauksessasi ei mitä todennäköisimmin ole syytä huoleen, voisit vielä käydä juttelemassa asiasta esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Hän voi tutkia rintasi ja saat ammattilaisen mielipiteen kyhmyistä.  Voitte myös yhdessä käydä läpi, miten rinnat kannattaa tutkia ja mikä on niissä normaalia.

Aurinkoista syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?