NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: Kebu
Ikä: Yli 18v

Paraneeko popcorn-keuhko itsestään?

Paraneeko popcorn keuhko itsestään ja voiko siihen kuolla?

Hei,

Popcorn-keuhkoksi kutsutaan tulehdussairautta, joka tuhoaa keuhkojen pintaa, arpeuttaa kudoksia ja tukkii ilmatiehyitä. Osa sähkösavukkeissa käytettävistä makuaineista sisältää diasetyyli -nimistä kemikaalia, joka on yksi tätä sairautta aiheuttavista aineista. Diasetyylin pitkäaikainen hengittäminen voi suurella todennäköisyydellä aiheuttaa tämän keuhkosairauden, jota ei voi parantaa. Lyhytaikainen satunnainen käyttö ei siis tätä sairautta kuitenkaan aiheuta. Sitä ei voida väittää, että tähän sairauteen voisi suoranaisesti kuolla, mutta se heikentää keuhkojen toimintaa, joka taas vaikuttaa monella muulla tavalla ihmisen terveyteen ja altistaa erilaisille sairauksille.

Suosittelemme olemaan ilman sähkösavukkeita, koska niiden on todettu olevan haitallisia ihmisen terveydelle. Ihan kaikkea niiden haitoista ei vielä tiedetä, koska niitä on tutkittu vähemmän kuin esimerkiksi tupakkaa. Mutta sitä paremmalla syyllä on järkevää pysyä loitolla aineista, joiden vaikutuksista ei vielä edes tiedetä kaikkea.

Mikäli sinua huolettaa itsesi tai jonkun muun puolesta keuhkojen terveys, niin kannattaa varata aika lääkärille esimerkiksi oman terveysaseman kautta, ja lähteä selvittämään asiaa tarkemmin.

Oliko vastauksesta hyötyä?