Mieli
Nimimerkki: MIKS MULLE EI V*TTU VASTATA

Paha olo ja itsetuhoisuus

Haittaa jos ei oo kavereita ja mun varmaan KAIKKI ”kaverit” haluis et makaisin nytkin junan raiteilla JONKA V*TTU TEEN KOHTA KOSKA EN VOI V*TTU EES ITKEE

Hei ja kiitos meille lähettämästäsi viestistä. Olen pahoillani, jos aiempaan viestiisi ei ole joko vastattu, tai vastaus ei ole tuonut toivottua apua tilanteeseen. Viestissäsi kerrot todella pahasta olosta ja itsetuhoisista ajatuksista. Tilanteesi kuulostaa sellaiselta, joka ei parane ilman apua. Nyt on siis todella tärkeää, että haet ja otat vastaan avun. Pahaa oloa ei voi ottaa toiselta pois, jos toinen ei ole itse siihen valmis. Niinpä sinun käsissäsi on se, että olet valmis ottamaan apua vastaan.

Myös kavereiden saaminen helpottuu, kun ensin voi itse hyvin. Jos kokee itsensä kovin arvottomaksi ja huonoksi, on ystävystyminen vaikeaa. Niinpä ensin olisi hyvä saada tukea siihen, että opit näkemään oman arvokkuutesi. Siihen tarvitset aikuisen apua.

Tiedäthän, että nuorten hyvinvointi on aikuisten vastuulla? On liikaa vaadittu, että näin isoja asioita joutuisi kannattelemaan kovin nuorena yksin. Avun pyytäminen ja omasta tilanteesta puhuminen on varmasti vaikeaa, mutta on hyvin tärkeää, että et jää pahan olon kanssa nyt yksin. Jos läheisille aikuisille puhuminen jännittää, tai et tiedä kenelle jutella, käy juttelemassa nimettömänä MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa tai chatissa tai nuorille tarkoitetussa Sekasin-chatissa. Molemmat ovat auki joka ilta, Sekasin-chat jopa päivisin, joten käy kokeilemassa saman tien.

Rohkeutta avun vastaanottamiseen, sinä ansaitset voida hyvin.

Oliko vastauksesta hyötyä?