Seksi
Nimimerkki: Kaali

Onko syytä huoleen, jos toinen rinta on isompi ja roikkuu alempana kuin toinen?

Moi! Oon 14v tyttö, kohta 15v. Rintani ovat kehittyynet mielestäni normaalisti. Eilen illalla kuitenkin huomasin että vasen on hieman isompi kuin oikea. Se on myös ihan vähän alempana. Pitääkö olla huolissaan?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kun tytöllä alkaa rintojen kehitys murrosiässä, alkuun vain nänni on yleensä koholla. Sen jälkeen rintarauhaskudosta alkaa muotoutua, itse rinta kohota ja nännin ympärillä oleva nännipihakin suurenee ja voi muodostaa myös erillisen kummun. Rintojen kehitys kestää noin 3-5 vuotta. Rinnat muotoutuvat myös elämän aikana vielä aikuisenakin, esimerkiksi raskauden tai imetyksen jälkeen.

Sinulla ei ole syytä huoleen, sillä on ihan normaalia ja varsin tavallistakin, että rinnat ovat esimerkiksi keskenään eri kokoiset ja toinen rinta voi roikkua toista alempana. On hyvä muistaa, että rintoja ja nännejä on lopulta erilaisia yhtä paljon kuin maailmassa on naisia. Joillakin rinnat suuntautuvat enemmän sivulle kuin toisille, toisilla nännin alue ja nännit ovat suuremmat tai tummemmat kuin toisilla, toisilla taas on pienemmät ja toisilla isommat rinnat. Mitään oikeaa muotoa tai kokoa ei ole olemassa rintojen/nännien suhteen. Rinnoista ja niiden kehityksestä löydät lisää tietoa täältä.

Mukavaa kesän jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?