Seksi
Nimimerkki: Jesse
Ikä: 13-15v

Onko normaalia, jos muilla kavereilla penis on jo kasvanut ja itsellä ei?

Onko se normaalia jos muilla kavereilla penis on jo kasvanut ja mulla ei ole

Moikka Jesse ja kiitos kysymyksestäsi!

Murrosiässä on tosi tavallista miettiä omaan kehoon ja kehitykseen liittyviä asioita. Herkästi tulee myös vertailtua itseään muihin ja pohdittua esimerkiksi sitä, miksi oma keho näyttää erilaiselta kuin kavereilla.

Pohditkin viestissäsi, onko normaalia jos kavereilla penis on jo kasvanut, mutta sinulla ei. Kyllä tämä on ihan normaalia, sillä murrosiän kehitys etenee jokaisella omaan tahtiin eikä kehityksen etenemiseen voi myöskään itse vaikuttaa. Esimerkiksi peniksen kasvu ei siis tapahdu kaikilla samanikäisenä, vaan toisilla aiemmin ja toisilla myöhemmin. Yleensä murrosiän kehitys alkaa pojilla 9-13-vuotiaana kivesten kasvulla ja noin vuosi tämän jälkeen penis alkaa kasvaa.

Kehityksen jälkeenkin penikset ovat kaikilla hyvin eri näköisiä ja kokoisia. Peniksen ulkonäöllä ja koolla ei ole merkitystä sen toiminnalle. Lisätietoa aiheesta voit lukea täältä.

Jos sinua mietityttää vielä jokin asia omaan kehitykseen liittyen voit keskustella siitä anonyymisti esimerkiksi Väestöliiton tai Nuortennetin chateissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?