Seksi
Nimimerkki: 15V

Onko normaalia jos erektio sattuu?

Onko normaalia, että aina kun herään yöllä, minulla on pippeli jäykistyneenä? Joskus olen herännyt siihen, että pippeliin sattuu. Voiko se johtua liian kauan kestäneestä erektiosta? Kuinkahan pitkään erektio voi kestää nukkuessa? Mitä silloin pitäisi tehdä, jos sattuu? Olisiko hyvä alkaa runkata?

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Yölliset erektiot ja siemensyöksyt ovat murrosikään kuuluva tavallinen asia. Erektioita voi olla monta kertaa yössä ja tyypillisesti niiden kesto on minuuteista noin puoleen tuntiin. Erektio johtuu lisääntyneestä verenkierrosta siittimen paisuvaiskudoksissa. Lue lisää erektiosta Väestöliiton artikkelista.

Paineentunne voi olla voimakas, mutta varsinaisesti kivulias erektion ei kuitenkaan pitäisi olla. Pitkittynyt erektio voi aiheuttaa kipua. Kivuliaan erektion voi yrittää saada laskemaan esimerkiksi käymällä viileässä suihkussa, kyykkämällä tai kulkemalla portaissa. Jos sinulla on yli 1-2 tuntia kestäviä kivuliaita erektioita, on syytä hakeutua lääkäriin. Myöskin, jos heräät toistuvasti nimenomaan kivuliaaseen erektioon, on hyvä ottaa yhteyttä lääkäriin. Voit lukea ohjeet lääkäriin hakeutumisesta täältä.

Tahattomat yö- ja päiväaikaiset erektiot yleensä asettuvat itsestään, eikä niitä tarvitse yrittää itsetyydyttämällä laukaista. Itsetyydyttämistä toki saa harrastaa, kun tilanne on sopiva ja se tuntuu itsestä hyvältä.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua! Voit antaa palautetta vastauksesta alla olevan ”anna palautetta”-painikkeen kautta. Kiitos <3

Oliko vastauksesta hyötyä?