Seksi
Nimimerkki: Nolo
Ikä: 9-12v

Onko normaalia itsetyydyttää lähes päivittäin?

Oon tässä jonkin aikaa miettinyt, et onko normaalia et mä(10v) itsetyydytän lähes joka päivä.. ja jos joo, niin millä kaikella sitä voi tehdä ku en oikee tiiä

Heippa!

Itsetyydyttäminen on hyvä keino tutustua omaan kehoon, seksuaaliseen mielihyvään ja hyvän olon tuottamiseen itselle. Jokainen päättää itse, haluaako hyväillä itseään, ja jos, niin kuinka usein ja millä tavalla. Ei siis ole olemassa erityistä rajaa sille, kuinka usein sitä tulisi tai ei tulisi tehdä. On myös täysin luonnollista kokea päivittäin seksuaalista halua ja tarvetta itsetyydyttää. Myös se on täysin normaalia, jos näin ei koe.

Ehkä yleisenä ohjenuorana voidaan pitää sitä, että jos jonkin asian tekeminen, kuten itsetyydyttäminen, tuntuu haittaavan kovasti muuta elämää, ja se tuntuu pakonomaiselta, voisi siitä olla hyvä jutella esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa tai vaikkapa nimettömästi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä. Aiheesta on hyvä jutella myös silloin, jos siihen liittyy ahdistusta tai muuta huolta.

Lue lisää aiheesta Fressiksen artikkelista. Lisää vinkkejä itsetyydyttämiseen voit saada Hyvä kysymys -palvelun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?