Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Nolo
Ikä: 9-12v
Onko normaalia itsetyydyttää lähes päivittäin? Oon tässä jonkin aikaa miettinyt, et onko normaalia et mä(10v) itsetyydytän lähes joka päivä.. ja jos joo, niin millä kaikella sitä voi tehdä ku...
Fressis

Heippa!

Itsetyydyttäminen on hyvä keino tutustua omaan kehoon, seksuaaliseen mielihyvään ja hyvän olon tuottamiseen itselle. Jokainen päättää itse, haluaako hyväillä itseään, ja jos, niin kuinka usein ja millä tavalla. Ei siis ole olemassa erityistä rajaa sille, kuinka usein sitä tulisi tai ei tulisi tehdä. On myös täysin luonnollista kokea päivittäin seksuaalista halua ja tarvetta itsetyydyttää. Myös se on täysin normaalia, jos näin ei koe.

Ehkä yleisenä ohjenuorana voidaan pitää sitä, että jos jonkin asian tekeminen, kuten itsetyydyttäminen, tuntuu haittaavan kovasti muuta elämää, ja se tuntuu pakonomaiselta, voisi siitä olla hyvä jutella esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa tai vaikkapa nimettömästi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä. Aiheesta on hyvä jutella myös silloin, jos siihen liittyy ahdistusta tai muuta huolta.

Lue lisää aiheesta Fressiksen artikkelista. Lisää vinkkejä itsetyydyttämiseen voit saada Hyvä kysymys -palvelun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Emilia
Ikä: 9-12v
Kuinka itsetyydyttää? Miten itsetyydyttää? Oon 10 ja täytän huomenna 11v
Fressis

Heippa! Ja synttärionnittelut sinulle 😊

Itsetyydyttäminen on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja siihen, millaiset asiat tuntuvat itsestä hyvältä ja millaiset eivät. Itsetyydyttämistä ei ole kiire aloittaa, oli sitten minkä ikäinen tahansa. Jokainen päättää itse, haluaako hyväillä itseään, ja jos, niin kuinka usein ja millä tavalla. Voit lukea itsetyydytyksestä lisää Fressiksen artikkelista ja Hyvä kysymys -palvelun artikkelista.

Jos haluat jutella aiheesta lisää, voit olla yhteydessä Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: poika12v
Tytön näkeminen alasti onko se paha juttu jos oikein kovasti haluisin nähdä jonkun mun ikäisen tytön pimpan? tai nähdä alasti tytön. ja miten sellaiseen tilanteeseen voisi päästä?
Fressis

Moikka!

On ihan luonnollista, että sinun iässäsi alkaa kiinnostaa seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Se ei ole siis mitenkään paha asia, vaan ihan normaalia. Mietit, miten voisit päästä tilanteeseen, että näkisit tytön alasti. Ennen kuin hakeutuu tilanteisiin, joihin liittyy esimerkiksi alastomuutta toisen kanssa, on hyvä antaa rauhassa aikaa itselle tutustua omaan kehoon ja seksuaalisuuteen. Itsetyydytys on mahtava tapa oppia siitä, minkälainen kosketus tuntuu hyvälle ja mikä ei. Itsetyydytyksen avuksi voi ottaa mielikuvituksen ja mielikuvissa voi kumppanina olla kuka tahansa. Mielikuvitus ja fantasiointi on turvallinen tapa tutkia sitä, mitkä asiat itseä kiihottavat. Voit lukea aiheesta lisää täällä. Itsetyydytystä voi tehdä monella tavalla, nuorille suunnattuja vinkkejä löydät esimerkiksi täältä.

Kun on tutustunut omaan kehoon ja seksuaalisuuteen, on aikanaan helpompi edetä sitten kumppanin kanssa tutustumaan seksiasioihin yhdessä. Seksiasioissa ei kannata kiirehtiä, vaan antaa oman kehon ja mielen rauhassa kehittyä. Ennen kuin ryhtyy seksuaalisiin tekoihin toisen kanssa, on myös tärkeää, että tuntee itseään jo sen verran, että tietää mitä haluaa ja mitä ei, ja uskaltaa sen myös sanoa ääneen. Seksiin toisen kanssa liittyy myös paljon vastuuta, sillä seksissä on tärkeää huolehtia sekä ehkäisystä, että siitä, että seksiin osallistuvilla on hyvä olla.

Voit siis nyt hyvin keskittyä nauttimaan oman kehon ja mielikuvituksen kautta seksistä itsesi kanssa. Ja myöhemmin edetä sitten ajan kanssa kokemaan alastomuutta ja seksiin liittyviä asioita yhdessä toisen kanssa.

Oliko vastauksesta hyötyä?