Mieli
Nimimerkki: eikoskaanihastunut123

Onko normaalia etten ole ollut vielä kertaakaan ihastunut?

Moikka! Onko normaalia, jos ei vielä 13-vuotiaana ole ihastunut keneenkään? Tuntuu, että kaikki muut seurustelee joka viikko jonkun uuden kanssa. Pelottaa, etten koskaan löydä ketään. Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Voit olla huoletta, sillä lyhyesti vastaus kuuluu, että on täysin normaalia, ettei ole ihastunut kehenkään jollain hetkellä tai vaikka pitkään aikaan.

Ihmiset ovat ihastumisenkin suhteen erilaisia. Ihastumista ja ihastumisen tapoja tai aikoja on yhtä paljon, kuin meitä ihmisiä. Jotkut ihastuvat herkästi, jopa joka viikko uuteen ihmiseen ja sitten on sellaisia, jotka ihastuvat vain harvoin ja vain itselleen täysin erityisiin ihmisiin. Kaikki tavat ihastua tai olla ihastumatta ovat yhtä oikeita ja normaaleja. Sinussa ei siis ole mitään epänormaalia tai väärää tässä asiassa.

Ihastumisessa kannattaa huomioida myös se, että se on tunne, jota ei voi pakottaa tapahtumaan. Oikeastaan tuntuu joskus siltä, että mitä kovemmin sitä tunnetta koittaa löytää, niin sitä kauempana se on. Usein sanotaankin, että ihastuminen tuntuu tapahtuvan silloin, kun sitä vähiten odottaa. Ehkä silloin, kun on jo vähän antanut periksi, että ei ihastu koskaan.

Odottele siis vain kärsivällisesti, sillä kun ihastus tulee kohdalle, se varmasti palkitsee ja huomaat, että odottaminen on ollut sen arvoista. Saat olla rohkeasti sinä, ihastuksen kanssa tai ilman.

Ihanaa syksyä! <3

Oliko vastauksesta hyötyä?