Seksi
Nimimerkki: En tiiä
Ikä: 13-15v

Onko normaalia, että esinahka rullautuu?

Onko normaalia, että kun vedän esinahkan taakse se rullaantuu eikä pysy takana erektiossa. ja kondoomin kanssa se vaan rullaantuu peniksen ja esinahkan väliin. Kun esinahka menee takaisin peniksen päällä kun runkkaa tai harrastaa seksiä. Ja mitä pitäisi tehdä että ei rullaantuisi

Moi nimimerkki En tiä,

kiitos viestistä. Kertomasi perusteella esinahkasi vaikuttaa normaalilta. Usein esinahkan liikkuvuus lisääntyy murrosiässä, mikä helpottaa muun muassa terskan ja esinahan alta pesemistä.

Esinahkat ja niiden toiminallisuus eroavat eri ihmisten välillä. Eroja on muun muassa siinä, kuinka ”paljon” esinahkaa on ja kuinka liikkuva se on. Sekin on tavallista, että esinahkaa voi liikutella peniksen päällä, vaikka se on erektiossa. Tähän liittyy sinulla ehkä jotain pulmaa, mutta en saa täysin ajatuksistasi kiinni, mitä viestilläsi tarkoitat. Suosittelinkin sinua ottamaan yhteyttä Väestöliiton seksuaalineuvontachattiin, josta voit keskustella asiasta tarkemmin seksuaalineuvojan kanssa. Voit keskustella asiasta myös Poikien Puhelimessa.

Jos esinahkaa on runsaasti ja kondomi on puolestaan liian iso, voi ongelmaksi tulla kondomin paikoillaan pysyminen. Usein siihen voi vaikuttaa hankkimalla napakamman, ympärysmitaltaan pienemmän kondomin. Hieman tiukempi kondomi estää paremmin esinahkan liikkumisen ja kondomin pois rullaantumisen seksin aikana. Hienoa, että olet käyttänyt seksissä kondomia!

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Jos haluat jutella asiasta lisää, se onnistuu edellä mainituissa Väestöliiton nuorille suunnatuissa palveluissa.

Mukavaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?