Seksi
Nimimerkki: Aa juu
Ikä: 13-15v

Onko kuukautiseni alkamassa?

Onko kuukautiseni alkamassa?

Minulla on ollut valkovuoto jo vuoden, mutta nyt on alkanut päänsärky, maha on sekaisin, huimaa ja sattuu välillä alaselkään.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Halusit tietää, ovatko kuukautisesi kenties alkamassa mainitsemiesi oireidesi perusteella. Kerroit, että valkovuodon erittyminen on alkanut sinulla noin vuosi sitten. Valkovuodon alkaminen on tosiaankin merkki siitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen.

Myös muut mainitsemasi oireet, kuten alaselkäkipu sekä se, että vatsa on sekaisin, voivat hyvinkin kieliä kuukautisten alkamisesta. Kuukautiskipujen yleisoireina voi esiintyä myös esimerkiksi huimausta ja päänsärkyä. Samanlaisia oireita voi toki esiintyä myös muulloin, eikä kuukautisten alkamista voi siten ennustaa varmaksi. Joka tapauksessa kuukautisesi alkavat, kun niiden aika on ja kehosi on siihen valmis. Voit olla siis sen suhteen huoletta😊 Mikäli kuukautiset eivät kuitenkaan vielä ala, mutta huimaus sekä päänsärky jatkuvat pidemmän aikaa, voisit käydä varmuudeksi juttelemassa kouluterveydenhoitajan kanssa asiasta.

Muistuttaisin myös, että ensimmäiset kuukautiset voivat olla todella niukat ja vuoto olla alkuun rusehtavan väristä. Moni nuori hämmentyy ensimmäisten menkkojen kohdalla ja saattaa ihmetellä, että alkoivatko ne todella. Olemme saaneet monia kysymyksiä aiheeseen liittyen, ja niihin ja niiden vastauksiin pääset tutustumaan täältä. Lisäksi voit käydä lukemassa Fressiksen artikkelin kuukautisista täältä.

Voit valmistautua kuukautisten alkamiseen ostamalla myös sopivia kuukautissuojia, jotta ne ovat käytettävissä, kun niille on tarvetta. On todella hyvä, että olet pohtinut kuukautisia etukäteen ja kysyt mieltä askarruttavista asioista. Jatka samaan malliin! 😊

Iloa ja aurinkoa kevääseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?