Seksi
Nimimerkki: Kysymys
Ikä: 13-15v

Onko itsetyydytys vaarallista?

Onko itsetyydytys vaarallista? T. poika 13v

Moi!

Itsetyydytys eli oman kehon ja sukuelinten hyväily seksuaalisessa tarkoituksessa ei itsessään ole millään tavalla vaarallista. Sen sijaan se on hyvä keino tutustua omaan kehoon, nautintoon ja fantasioihin sekä tuottaa itselle hyvää oloa. Itsetyydytys voi auttaa myös esimerkiksi rentoutumaan.

Jos kuitenkin itsetyydyttää useita kertoja päivässä eikä käytä liukastetta (kuten liukuvoidetta), iho ja limakalvot voivat ärtyä hankauksen takia. Tämäkään ei vielä ole vaarallista, mutta hieman taukoa on hyvä pitää, jotta iho paranee. Joillekin itsetyydytyksestä voi myös tulla pakonomaista käyttäytymistä, mikä voi alkaa haitata ihmissuhteita, arkipäivän toimia ja keskittymistä mihinkään muuhun. Tällöin omasta tilanteesta kannattaa keskustella esimerkiksi kouluterveydenhoitajan, lääkärin tai seksuaalineuvojan kanssa.

On hyvä tiedostaa, että itsetyydytys on sinun oma tärkeä hetkesi. Se ei kuulu muille, eivätkä muut voi määrittää, saatko itsetyydyttää vai et. Jokainen päättää itse omasta kehostaan. Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Fressiksestä ja Hyvä kysymys -sivustolta.

Oliko vastauksesta hyötyä?