Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Kysymys
Ikä: 13-15v
Onko itsetyydytys vaarallista? Onko itsetyydytys vaarallista? T. poika 13v
Fressis

Moi!

Itsetyydytys eli oman kehon ja sukuelinten hyväily seksuaalisessa tarkoituksessa ei itsessään ole millään tavalla vaarallista. Sen sijaan se on hyvä keino tutustua omaan kehoon, nautintoon ja fantasioihin sekä tuottaa itselle hyvää oloa. Itsetyydytys voi auttaa myös esimerkiksi rentoutumaan.

Jos kuitenkin itsetyydyttää useita kertoja päivässä eikä käytä liukastetta (kuten liukuvoidetta), iho ja limakalvot voivat ärtyä hankauksen takia. Tämäkään ei vielä ole vaarallista, mutta hieman taukoa on hyvä pitää, jotta iho paranee. Joillekin itsetyydytyksestä voi myös tulla pakonomaista käyttäytymistä, mikä voi alkaa haitata ihmissuhteita, arkipäivän toimia ja keskittymistä mihinkään muuhun. Tällöin omasta tilanteesta kannattaa keskustella esimerkiksi kouluterveydenhoitajan, lääkärin tai seksuaalineuvojan kanssa.

On hyvä tiedostaa, että itsetyydytys on sinun oma tärkeä hetkesi. Se ei kuulu muille, eivätkä muut voi määrittää, saatko itsetyydyttää vai et. Jokainen päättää itse omasta kehostaan. Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Fressiksestä ja Hyvä kysymys -sivustolta.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Johan
Omaan kehoon tutustuminen Mitä tarkoittaa, että nuoren on tärkeää tutustua omaan kehoon? Tarkoittaako se pojan kohdalla, että koskettelee ja hyväilee pippeliä eri tavoilla, ja tutkii mikä tuntuu...
Fressis

Moikka!

Omaan kehoon tutustuminen on juuri sitä, että tunnustelet ja tarkastelet itseäsi ja kehoasi. Itsensä tutustumisen ja tutkimisen kautta tiedät miltä kehosi ja sen eri osat näyttävät. Lisäksi huomaat, miten keho muuttuu murrosiässä ja pystyt arvioimaan, että kehossasi on kaikki ok. Myös koskettelu, hyväily, itsensä tyydyttäminen ja nautinnon tunteen kokeminen eri tavoin on itseen ja kehoon tutustumista.

Oletkin viestisi perusteella jo tutustunut omaan kehoosi, hienoa! On tavallista, että peniksessä, erityisesti esinahan alla terskan alue on tuntoherkkää. Monesti herkät kohdat kehossa ovat herkkiä myös hyvänolon tunteelle, kun niitä koskettaa tai esimerkiksi kohdistaa lämmintä suihkua sille alueelle. Kaikki hyvältä tuntuva tekeminen, kuten pippelin suihkuttelu yksin on ok.

Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Hyvä Kysymys -palvelusta.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: lol
Ikä: 13-15v
Onko itsetyydytys luonnollista 11-vuotiaalla mitä jos itsetyydyttää onko se luonnollista 11vllä
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Itsetyydytys eli sooloseksi on normaali seksuaalisen toiminnan muoto ja se on täysin luonnollista jokaisessa ikävaiheessa. Itsetyydytys kuuluu normaaliin ja terveeseen kehitykseen myös sinun ikäisilläsi. Jokainen päättää itse, tyydyttääkö itseään vai ei.

Hienoa, että olet lähtenyt tutkimaan kehoasi itsetyydytyksen avulla! Näin opit tuntemaan kehosi ja sen reaktioita. Lisää itsetyydytyksestä voi lukea Väestöliiton sivuilta.

 

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Nuuska
Nimimerkki: 14v poika
Ikä: 13-15v
Nuuska ja ikenet Olen käyttänyt nuuskaa n2,5kk, ja nyt näkyy yhden hampaan pää selväst ikenistä. Uusiutuuko ikenet? Vai onko loppuelämän ajan se hampaan pää näkyvillä?
Fressis

Kiitos kysymyksestäsi! Nuuskan käytön aiheuttamat haitat näkyvät konkreettisesti usein nopeimmin suussa. Nuuskan käyttö aiheuttaakin monia haittoja niin suun alueella kuin muutenkin.

Pitkään kestänyt nuuskan käyttö voi aiheuttaa myös ienten vetäytymiä. Valitettavasti ikenet eivät uudistu. Ienvetäytymiä voidaan joutua korjaamaan ienleikkauksin.

Suosittelemme, että varaat ajan hammaslääkärille. Hammaslääkäri voi tutkia, onko kohdallasi kyse ienvetäytymästä ja samalla saat tarkempaa tietoa.

Lisäksi sinun kannattaa pohtia nuuskan käytön lopettamista. Lopettamalla voit vaikuttaa siihen, ettei nuuska tee enää haittaa suussasi ja elimistössäsi. Fressikseen on koottu tietoa nuuskan käytön lopettamisesta tänne. Lue myös 10 X näin eroon nuuskasta ja katso Sammon keskuslukion vinkkivideo. Lisäksi tukea lopettamiseen saat halutessasi Stumpista.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: ainasama
Ikä: 13-15v
Oraaliseksissä laukeaminen Meillä on poikaystäväni kanssa semmoinen ongelma, että hän ei ikinä laukea oraaliseksissä. Ja se harmittaa minua kovasti ku tuntuu että minä teen jotai väärin...
Fressis

Seksissä tärkein asia tulisi olla nautinnossa, eikä orgasmissa. Seksi ei ole suorittamista, pakottamista tai orgasmin metsästystä. Lisäksi jokainen meistä on keholtaan ja reagointitavoiltaan yksilöllinen: joku tarvitsee orgasmiin esim. yhdyntää, toinen itsetyydytystä, kolmas suuseksiä. Seksistä voi nauttia ja kokea tyydytystä myös saamatta fyysistä orgasmia. Älä siis suotta murehdi, että tekisit jotain väärin tai huonosti.

Kokeilkaa erilaisia tapoja ja asentoja kosketella ja hyväillä toisianne pelkästään nautinnon ja kiihottumisen vuoksi. Etsikää toistenne vartaloista herkkiä kohtia, kertokaa toisillenne, miltä mikäkin kosketus tuntuu. Keskittykää siihen, mikä molemmista tuntuu hyvältä. Pyydä poikaystävääsi kertomaan ja kuvailemaan, miltä suuseksi hänestä tuntuu ja miten hän haluaisi itseään kosketeltavan suuseksin aikana.

Nauttikaa toisistanne mahdollisimman rennosti, rauhallisessa paikassa ja ilman aika- tai orgasmipainetta. Orgasmiherkkyys saattaa lisääntyä iän myötä, kun oma keho ja sen reaktiot tulevat tutummaksi ja turha jännittyneisyys poistuu.

Jos haluat keskustella tästä lisää asiantuntijan kanssa, voisit kirjoittaa vaikka Väestöliiton nuorten Chattiin tai varata ajan nettivastaanotolle.

Oliko vastauksesta hyötyä?