Rytmi
Nimimerkki: Night Owl
Ikä: Yli 18v

Onko haitallista, jos valvoo viikonloppuisin klo 02 asti?

Onko kovin haitallista, jos nuorena aikuisena valvoo viikonloppuisin klo 02 asti, jos arkisin menee nukkumaan klo 23 maissa? Kyse ei ole mistään bilettämisestä vaan ihan rauhallisesta kotona oleilusta, ja muuten nukun suositusten mukaan.

Moikka!

Hienoa kuulla, että koet unirytmisi olevan kunnossa.

Yleisesti suositellaan sitä, että nukkumaanmeno ja herääminen olisi hyvä ajoittaa päivittäin suurin piirtein samaan aikaan, oli sitten viikonloppu, loma tai arkipäivä. Tällöin unirytmi pysyy säännöllisenä.

Kokonaisuuden kannalta oleellista on toki myös se, kuinka pitkään nukkuu, ja millaiset elintavat ja unen laatu ovat muuten. Tarvittavan unen määrä on yksilöllistä ja voi vaihdella myös eri elämänvaiheissa.

Tuntematta tilannettasi tämän tarkemmin, näkisin, että ei ole kovinkaan haitallista, jos satunnaisesti valvot hieman myöhempään. Viestistäsi ei käy ilmi onko sinulla jotain erityistä syytä sille, miksi asiaa pohdit. Koetko olosi viikonloppuisin tai arkisin väsyneeksi? Onko arkirytmiin palaamisessa haasteita viikonlopun jäljiltä?

Jos et koe tästä viikonlopun myöhempään valvomisesta olevan haittaa jaksamisellesi, en näe, että asiasta tarvitsisi olla erityisesti huolissaan. Suosittelen toki sitä, että menet myös viikonloppuisin nukkumaan silloin, kun sinua alkaa väsyttämään, etkä ainakaan tieten tahtoen venytä nukkumaanmenoaikaasi.

Oliko vastauksesta hyötyä?