Mieli
Nimimerkki: minä

Olenko normaali, kun haluan saunoa äitini kanssa?

Olen aina saunonut yhdessä äitini kanssa. Kun täytin 16 äiti kysyi kaipaisinko enemmän yksityisyyttä, ja haluanko käydä yksin saunassa. Hän kysyi koenko kiusalliseksi pesutilanteen, jos olemme kahden. Vastasin, että haluaisin jatkossakin meidän saunovan yhdessä. En koe siinä mitään outoa. Olenko normaali, kun haluan saunoa äitini kanssa? Mistä siinä voisi kiusaantua? Olen poika.

Hei!

Pohdit viestissäsi äitisi kanssa saunomisen normaaliutta sinun iässäsi. Hienoa, miten äitisi on ottanut asian esille ja miten olet kertonut omista ajatuksistasi hänelle. Kuulostaa siltä, että teillä on äitinne kanssa hyvät ja luottamukselliset välit.

Jokaisessa perheessä on omat tapansa, ja tärkeintä on, että ne tuntuvat kaikista hyvälle. Joskus oma kasvu ja kehon muuttuminen voivat aiheuttaa hämmennystä ja häpeilyä, ja siksi joistain nuorista voi tuntua kivemmalta ottaa etäisyyttä omiin vanhempiin tällaisissa tilanteissa. On kuitenkin hyvin yksilöllistä, miten kukin oman tilanteensa kokee ja siksi on tärkeintä kuunnella itseä ja omia tuntemuksia.

Jos sinusta siis saunominen tuntuu luontevalta, jatkakaa toki näin. Saunomisessa äitisi kanssa ei siis ole mitään epänormaalia, kuten ei sinussakaan. Jos jossain kohti tuntuu, että haluaisitkin saunoa yksin, on sekin ihan luonnollista ja voit siitä silloin kertoa äidillesi. Mutta jos molemmista nyt tuntuu luontevalta, niin ei ole mitään syytä muuttaa teille hyväksi koettua tapaa.

Mukavia syyspäiviä ja saunahetkiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?