Seksi
Nimimerkki: Mikä neuvoksi?

Oireilu alapäässä

Olen pian täysi-ikäinen nuori nainen, mietinkin tässä mistä kaikesta mahdollisesta alapään kutiaminen, virtsatessa polttaminen ja sisäisten häpyhuulien selkeä punoitus voi johtua? En ole yhdynnässä ollut. Miten on mahdollista ottaa selvää, mikä tämän aiheuttaa? En haluaisi lääkärissä käydä, apteekista kysyä, kun hävettää ottaa aihe puheeksi edes vanhemman kanssa. Valkovuoto ei ole kokkareista, mutta tarvitseeko sen välttämättä edes olla ollakseen hiivatulehdus (tai bakteerivaginoosi)? Valkovuoto ei myöskään mielestäni haise juuri miltään. Mitä vaihtoehtoja jää jäljelle? Virtsatietulehdus? Mutta esiintyykö punoitusta tässä tapauksessa lainkaan? Meneekö tämä ohitse itsekseen vai? Tarvitsenko jotain apteekin ihmeitä tai lääkärin analyysia? Eniten ehkä pelottaa, jos joudun jollekin NÄYTTÄMÄÄN alapään tilanteen, eikä oireiden kertominen riitä. 😬 Jollain hiivaviljelyllä tuolla aikaisemmin ”peloiteltiin”. Kiitos vielä etukäteen, jos osaatte jotain sanoa!

Moi!

En mielelläni lähtisi arvuuttelemaan, mistä oireesi johtuvat, koska kaikkein helpoiten sen saa selville käymällä lääkärin vastaanotolla. Kuvailemillesi oireille voi olla todella monta syytä, ihan alkaen kuivumisesta ja hiertymisestä hiivatulehdukseen ja bakteeritasapainon häiriöön.

Lääkärissä käyminen voi olla jännää, mutta sitä voi helpottaa monella tavalla. Voit ajatella, että teet tärkeän terveysteon pitämällä itsestäsi huolta, haluat itselle hyvää ja siksi haet apua. Helpottavaa voi olla sekin, että lääkärille alapäät, polvet, korvat ja kainalot ovat kaikki samanarvoisia paikkoja, jokapäiväistä työtä. Tällaisia vaivoja ei siis yhtään tarvitse hävetä. Lääkärille kannattaa kertoa jos jännittää, niin lääkäri osaa ottaa sen huomioon.

Ensiapuna voit käyttää löysiä vaatteita, rasvata perusvoiteella alapään ihoa ja limakalvoa pesujen jälkeen ja nukkua ilman housuja. Jos tämän vastauksen saatuasi sinulla on yhä oireita, suosittelen terveysasemalle soittamista tai jos olet opiskelija, opiskeluterveydenhuoltoon yhteyden ottamista.

Tsemppiä jatkoon!

Oliko vastauksesta hyötyä?