Nuuska
Nimimerkki: kreisi

Nuuskaaminen ja haitallisten aineiden siirtyminen nuuskaajan suusta

Moi! Olen 20-vuotias nuori nainen ja tapailen kolmisen vuotta vanhempaa jätkää, joka nuuskaa aktiivisesti ja lopettelee tupakan polttoa. Nuuska ja etenkin tupakka on minulle ehdoton ei, mutta tämä selvisi vasta pienen ihastumisen jälkeen, joten nyt tietenkin se ei ole niin ehdoton (ikävä kyllä). Olemme pussailleet muutamia kertoja, mutta nyt vasta olen alkanut miettimään sekä suhteen muodostamista että omia terveyshaittoja, mitä voi toiselta saada. Merkittävä seikka tässä on se, että olen aikalailla kokematon mitä tulee seurusteluun. Sekin vaikeuttaa todella paljon tällä hetkellä omia ajatuksia kannattaako toiseen sitoutua etc. tämän takia, tai onko se edes tarpeeksi suuri syy lopettaa tapailu.

Tupakan savusta ympärillä olevat ihmiset altistuvat myös osittain tupakalle, mutta eikö nuuskamisen jälkeen nuuskaajan suusta voi siirtyä bakteereja tai muita tauteja? Eniten aloin miettimään riskiä syövän muodostumiselle, mutta en tiedä kuinka liioiteltua tuo ajatus on. Vältän aina tupakan savua, sillä en halua itseeni mitään aineita, joten altistaisinko itseni tavallaan samalle asialle, jos pussailisin nuuskaajan kanssa? Yleensä nuuska on otettu jonkin verran aikaisemmin pois suusta, mutta eihän se niitä aineita vie pois.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa kuulla, että olet miettinyt tarkkaan tupakan ja nuuskan aiheuttamia haittoja ja muodostanut oman arvomaailmasi niiden suhteen.

Ihmisen suussa oleva normaali bakteerikanta muodostuu jo lapsuudessa, joten niiden bakteerien siirtyminen esimerkiksi suudellessa on käytännössä olematonta. Sen sijaan, jos toisen henkilön suuhygienia on huono tai huulessa on esimerkiksi aktiivinen huuliherpes, niin silloin bakteereiden tai virusten siirtyminen voi olla mahdollista. Terveestä suusta bakteerit eivät siis herkästi hyppää toisen suuhun, joten esimerkiksi suutelua ei tarvitse niiden pelossa vältellä.

Nuuskaajan hengitys ja suu voivat tietysti haista ikävältä, mutta mitään vaarallisia aineita ei suusta suoraan siirry. Toisaalta epämiellyttävät hajut ja myös maut voivat olla riittävä syy pysyä etäällä, joten voit tehdä kuten itse parhaaksi näet. Ehkä pian tämä seurustelukumppaniehdokaskin toivottavasti huomaa, että nuuskaaminen ei ole kannattavaa.

Seurusteluun ja nuuskan käyttöön liittyvät kysymykset ovat mietityttäneet myös nimimerkkejä mietiskelijä ja Tyttöystävä.

Mukavaa syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?