NikotiinipussitNikotiinituotteet
Nimimerkki: Mua pelottaa
Ikä: 9-12v

Nikotiinituotteen testaaminen ja pelko sairaalaan joutumisesta

Mä testasin nicorette 2mg ja mua pelottaa että mä joudun sairaalaan

Hei nimimerkki Mua pelottaa!

Kiitos viestistäsi ja toivottavasti voit jo hyvin tätä vastausta lukiessasi. Kerrot, että sinua alkoi pelottamaan, että joudut sairaalaan Nicorette -kokeilun jälkeen. Viestistäsi ei käy ilmi, saitko kokeilusta jotain huolestuttavia oireita, jotka saivat sinut pelkäämään sairaalaan joutumista. Jos et saanut tällaisia oireita, älä suotta ole tästä yksittäisestä kokeilusta huolissasi ❤

Nikotiinituotteiden kokeilujen vaarana voi toki olla nikotiinimyrkytys, mikä pahimmillaan voi johtaa sairaalahoidon tarpeeseen. Yleisempiä ovat kuitenkin lievät oireet, jotka onneksi menevät ohi itsekseen, kunhan nikotiinituotteiden käyttö ei jatku. Koska kohdallasi kyseessä oli sellainen nikotiinituote, joka ei sisällä niin paljon nikotiinia kuin monet muut tuotteet, arvelisin, ettei sinulla ollut kokeilussa nikotiinimyrkytyksen vaaraa. Toki jokaisen keho reagoi eri määriin eri tavalla, ja pienemmätkin määrät voivat myrkytysoireita aiheuttaa, jos keho ei ole tottunut nikotiiniin.

Yleisiä lieviä myrkytysoireita ovat päänsärky, vapina, huimaus ja pahoinvointi. Tällaiset oireet tosiaan helpottavat yleensä itsekseen, kun nikotiini poistuu elimistöstä. Vakavampia myrkytysoireita ovat hengenahdistus, kouristelu ja rytmihäiriöt. Jos tällaisia vakavampia oireita saa, on syytä hakeutua sairaalahoitoon.

Toivottavasti tosiaan mahdolliset oireet ja myös pelkosi on jo helpottanut tämän viestin saatuasi. 😊 On ihan tavallista ja ymmärrettävää, että nuorena tukee mieli kokeilla uusia asioita kuten tupakka- ja nikotiinituotteita. Niin kuin viestistäsi käy ilmi, kokeilut voivat kuitenkin aiheuttavat ahdistusta ja pelkoja, sekä ihan oikeasti myös vakavia haittoja. Suosittelen siis, että jätät Nicorette ja muut nikotiinituotteiden kokeilut tähän yhteen kertaan. Vältyt näin mahdollisilta myrkytysoireilta ja muiltakin nikotiinin haittavaikutuksilta jatkossa.

Pelko pois, mutta jätäthän jatkossa nikotiinituotteiden kokeilut väliin! Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?