Seksi
Nimimerkki: Maria
Ikä: 13-15v

Orgasmi

Miten saa orgasmin ja miltä se tuntuu ja mistä tietää? Minua nolottaa kysyä ))

Olipa hyvä, että kysyit orgasmista – tämä aihe askarruttaa nimittäin monia!

Orgasmi on kokonaisvaltainen hyvänolontunne, jossa lähtee ikään kuin lämmin voimakas mielihyvän aalto alkaen sukupuolielimistä aina läpi koko vartalon. Raukean hyvän olon tunteen tuntee koko kehossa ja mielessä. Orgasmi syntyy seksuaalisen kiihottumisen laukeamisesta ja sitä edeltää seksi joko yksin tai kumppanin kanssa.

Orgasmin voi saada monella eri tavalla ja sen saamista voi myös harjoitella. Joillakin orgasmin saantiin voi mennä vuosia, osa ei koskaan koe sitä elämänsä aikana. Mieltymykset seksiin vaihtelevat, joten omaan kehoon tutustuminen on seksuaalisen nautinnon kannalta tärkeää. Osa saa orgasmin yhdynnässä, toiset suuseksissä ja moni käsin hyväilemällä. Ensin onkin hyvä tutkailla rauhassa omaa vartaloon ja selvittää millainen kosketus tuntuu itsestä hyvälle.

Orgasmissa sukupuolielimet supistuvat rytmikkäästi. Orgasmi kestää usein muutamista sekunneista jopa lähemmäs minuuttiin. Yleensä mies saa orgasmin siemensyöksyn yhteydessä, mutta orgasmin voi saada myös ilman siemensyöksyä. Naisilla orgasmi tuntuu yleensä supistuksina emättimen, kohdun ja peräaukon alueilla.

On hyvä muistaa, että orgasmista ei kannata tehdä seksin ainoaa tarkoitusta tai päämäärää. Jos tavoitteena on vain saada orgasmi, seksistä voi tulla suorituskeskeistä ja ilotonta.

Voit lukea lisää seksuaalisesta kiihottumisesta Väestöliiton sivuilta.

Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?