Seksi
Nimimerkki: Pelottaaa

Miten toimia, jos on kohdannut seksuaalista häirintää?

Heippati hei. Oon nyt huomannu 2 muuta kysymystä liittyen seksuaaliseen häirintään. Mutta kysyisin että, entä jos koet koskettelun minkä toinen tekee niin epämukavaksi, mutta kaikki kenelle puhut siitä vähättelee sitä esim. ”toihan vaan kertoo siitä että se tykkää susta” jne.

En haluais tekijälle mitään ongelmia, olen puhunut siitä koskettelusta hänen kanssaan etten pidä siitä ja hänen täytyy lopettaa. Hän lopetti noin 2viikoksi kunnes tänään se taas tapahtui. Ihankuin ei olisi ymmärtänyt koko asian vakavuutta. Olen myös alkanut saamaan kohtauksia/pelkotiloja. Ei kai se vaan voi liittyä mitenkään tuohon, eihän?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Koskettelu, joka tekee olosi epämukavaksi, on aina väärin. Olet tehnyt oikein kertoessasi asiasta ulkopuoliselle ja tämän vuoksi on erittäin harmillista kuulla, että sinun kokemustasi on vähätelty. On myös hienoa, että kerroit häiritsijälle, miltä sinusta tuntuu ja missä omat rajasi kulkevat. Hän ei selkeästi ymmärrä tilannetta ja sitä, että häirintä on hänen vastuullansa. Nyt tärkeintä olisikin etsiä sinulle turvallinen aikuinen, joka ottaa kokemuksesi vakavasti ja pystyy auttamaan sinua puolustamaan oman kehosi koskemattomuutta.

Jos sinulla ei ole lähipiirissä tai esimerkiksi koulun kautta (terveydenhoitaja, koulukuraattori) mahdollisuutta puhua asiasta asiantuntevalle aikuiselle, suosittelen, että otat yhteyttä esimerkiksi Nuorten Exitin chatiin tai Sexpon neuvontapuhelimeen. Neuvontapalvelujen asiantuntijat voivat auttaa sinua reaaliaikaisesti etsimällä sinulle sopivan tuen ja avun tilanteeseen.

Häirintäkokemukseen liittyy erilaisia tunteita, usein myös pelkoa. On äärimmäisen tärkeää, ettei jää yksin näiden tunteiden kanssa. Usein pelot ja siihen liittyvä reagointi helpottuu, kun tilannetta pääsee purkamaan sekä saa ymmärrystä omalle kokemukselle ja sen aiheuttamille tunteille.

Voimia loppuvuoteen!

Oliko vastauksesta hyötyä?