Seksi
Nimimerkki: ymmällään12

Miten saan pippelin tottumaan kosketukseen?

Kun lasken esinahkaani, pippelin pää tuntuu todella oudolta ja mitä pidemmälle vedän sitä alas, sitä epämukavammalta se tuntuu. Ainoa miten pystyn esinahkaa vetämään on suihkussa veden alla. Samalla siinä on jotain valkoista joka ei suihkuttamalla mene pois, mutta en uskalla koskea pippeliin koska se on niin arka ja pelkään, etten pysty vetämään esinahkaa paikoilleen. Mitä näihin neuvoksi? Miten pystyn saamaan pippelin tottumaan ilmaan ja kosketukseen?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Pippelin pää, eli terskan alue voi olla alkuun hyvin arka ja esinahan tarkoitus onkin suojata herkkää aluetta. Ajan myötä tunnekokemus kuitenkin muuttuu. Kuvaat, että esinahan vetäminen taakse tuntuu epämukavalta. Voi olla, että esinahka on vielä kireä. Esinahan ja terskan väliset kiinnikkeet häviävät hitaasti lapsuuden aikana ja esinahka löystyy useimmiten itsestään murrosiän alkuun mennessä. Kasvaessa esinahka väljenee ja löystyy niin, että sitä pystyy liikuttamaan ja vetämään taaksepäin. Kireästä esinahasta ei ole haittaa, ellei se aiheuta toistuvia tulehduksia tai vaikeuta virtsaamista. Esinahan kireys lapsuudessa ja nuoruudessa on täysin normaalia, mutta aikuisilla se vaatii hoitoa.

Esinahan liikuttelua voi kokeilla vaikka joka päivä, vähän kerrallaan. Kerrot, että suihkussa ollessa tämä tuntuu helpommalta, voit jatkaa sitä hyvin! Voit kokeilla käyttää myös hajutonta kosteusvoidetta tai liukastevoidetta samalla kun kosketat penistä. Jos esinahka ei tahdo tulla terskan yli takaisin, kannattaa puristaa lujasti terskasta ja silloin erektio yleensä lakkaa ja esinahan saa vedettyä paikalleen. Myös kylmällä vedellä suihkuttelu yleensä auttaa. Muistathan kokeilla liikuttelua hellävaraisesti, ei väkipakolla.

Kuvaat, että pippelissä on jotain valkoista. Jos esinahka on kireä, voi pippelin kunnollinen peseminen tuntua hankalalta. Usein pelkkä vesipesu riittää, mutta apuna voi käyttää myös ihoöljyä tai mietoja pesuaineita, joiden pH on alle 7. Terskan alapuolella voi olla myös valkoisia näppylöitä, helmiäisnystyjä, jotka ovat vaarattomia. Ne voivat hävitä ajan kanssa tai jäädä terskan tyveen myös aikuisuudessa.

Voit lukea lisää esinahasta täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?