Seksi
Nimimerkki: Poika
Ikä: 9-12v

Miten lopettaa runkkaus?

Miten lopettaa runkkaus?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Ensimmäisenä minulle tulee mieleen kysymys, että miksi haluaisit lopettaa runkkauksen? Oletan, että runkkaus aiheuttaa sinulle tässä kohtaa enemmän negatiivisia asioita kuin positiivisia. Voikin olla, että jossain kohtaa runkkaus voi muuttua pakonomaiseksi ja tulee tunne, ettei sitä pysty olla tekemättä. Tulee ikään kuin olo, että on riippuvainen siitä. Ajatukset voivat jatkuvasti pyöriä seksin ympärillä tai voi jättää tekemättä muita itselle tärkeitä asioita. Itsetyydytyksestä voi kadota lopuksi nautinto kokonaan.

En tiedä tilanteestasi, mutta esimerkiksi runsas pornon katsominen voi lisätä tai ylläpitää ongelmaa. Toinen asia, miksi itsetyydytyksen voi haluta lopettaa on omat mielikuvat ja fantasiat, jotka itsetyydytyksen hetkellä tuntuvat hyvältä ja kiihottavat, mutta jälkikäteen voi tulla ahdistus tai häpeä omista ajatuksista. Fantasiamaailmassa kaikki on kuitenkin sallittua.

Nyt en siis tiedä mistä sinulle syntyy ajatus, että haluaisit lopettaa runkkauksen. Jos tunnistat, että kyse on esimerkiksi siitä, että runkkauksesta on tullut pakonomaista käyttäytymistä, suosittelen lämpimästi puhumaan tästä jollekin turvalliselle aikuiselle. Sexpolla on myös maksuton neuvontapuhelin, jonne voi soittaa nimettömänä. Siellä vastaa aina puhelimeen ammattilainen. Yhteystiedot löytyvät täältä.

On kuitenkin tavallista, että seksuaalisen mielenkiinnon herättyä murrosiän kynnyksellä (joillakin aikaisemmin ja toisilla myöhemmin), seksuaaliset ajatukset ja fantasiat voivat olla paljon mielessä. Myös itsetyydytykseen, orgasmiin ja laukeamiseen liittyvä hyvänolon tunne saa haluamaan sitä lisää. On siis ok itsetyydyttää vaikka joka päivä tai useasti päivässä, siitä ei ole haittaa. Mutta, jos loppujen lopuksi itsetyydytyksen jälkeen tulee ahdistusta tai huonoa oloa, sitä kannattaa rajoittaa.

Jos runkkausta haluaa vähentää tai lopettaa, voi alkuun miettiä tilanteita, jolloin se useimmiten tulee mieleen. Tunnetko silloin vaikka tylsyyden tunnetta tai yksinäisyyttä? Joillekin se voi olla keino purkaa stressaantunutta tai levotonta kehoa. Kun tulee ajatus, että nyt voisi itsetyydyttää, mutta et oikeastaan halua, voisiko tilalle keksiä jotain muuta, johon suunnata ajatuksia? Millaiset muut asiat tuovat sinulle mielihyvää, nautintoa tai iloa elämässä? Voisiko näitä asioita vahvistaa tai lisätä?

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua!

Oliko vastauksesta hyötyä?