Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Antti
Ikä: 16-18v
Onko outoa, että on halu nuolla pyllyreikää? Onko jotenkin erikoista, että nuorella ensimmäisiä seksikokemuksia odottavalla pojalla on voimakas halu päästä nuolemaan tyttöä pyllyvaosta ja pyllyreiän ympäriltä, myös sisältä? Olenko oikeassa, että...
Fressis

Moikka! Ei ole erikoista. 😊 Se on erittäin yksilöllistä, mikä kullekin tuottaa seksuaalista nautintoa. Tärkeintä kaikissa seksuaalisissa teoissa on kuitenkin kaikkien seksin osapuolten suostumus siihen, mitä seksissä tehdään. Siitä voit lukea lisää tästä artikkelista.

On myös hyvä erottaa seksuaalifantasiat ja todellisuus toisistaan. Eli vaikka jostain asiasta olisi fantasia, ei sitä välttämättä tarvitse päästä käytännössä toteuttamaan.

Anaaliseksissä on erityisen tärkeä huolehtia paitsi hygieniasta myös seksitaudeilta sekä suolistobakteereilta suojautumisesta. Siksi siinä tulisi käyttää kondomia tai suuseksisuojaa, eli pelkkä ”puhtaudesta huolehtiminen” ei riitä, jotta se olisi turvallista. Peräaukon ja suolen huuhtelu ennen anaaliseksiä vähentää kyllä uloste- ja hajuhaittoja, mutta ei estä bakteereja tarttumasta.

Lue lisää aiheesta Hyvä kysymys -sivustolta.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Onko normaalia
Onko normaalia, että itsetyydyttäessä tykkää ajatella muita tyttöjä? Oon 14 v tyttö. Onko normaalia että kun itse tyydytän tykkään ajatella muita tyttöjä?
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestä!

On täysin normaalia ajatella, eli fantasioida samasta sukupuolesta itsetyydytyksen aikana. Fantasiamaailmassa kaikki on sallittua, niissä ei tarvitse olla rajoja. Jokainen voi vapaasti mielikuvissaan harrastaa seksiä täysin omien toiveiden ja mieltymystensä mukaan.

Oma fantasiamaailma voi joskus hämmentää ja tuntua ristiriitaiselta. Se mitä tapahtuu omassa mielessä ja mielikuvissa ei tarkoita sitä, että haluisi näitä asioita välttämättä oikeassa elämässä. Toisaalta mielikuvat ovat turvallinen paikka myös tutkia omaa seksuaalisuutta ja asioita mitkä kiihottavat itseä.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Enoikein tiiä tästä
Seksiin liittyvä fantasia Moi. Onko normaalia että tyttö fantasioi raiskauksesta? En toki halua että oikeasti näin tapahtuu mutta usein fantasiat koskee +20v miehiä ja sitten itseni ikäisiä...
Fressis

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi!

Seksifantasiat ovat yleisiä – lähes kaikilla on omat, itseä kiihottavat mielikuvat, jotka auttavat nauttimaan esimerkiksi itsetyydytyksessä. Joskus nuo mielikuvat voivat tuntua omien ajatusten tai ”oikean elämän” kanssa ristiriitaisilta, ja ne voivat aiheuttaa hämmennystä ja jopa ahdistusta. Todellisuudessa varmasti moni muukin ajattelee ja kokee samalla tavalla kuin sinäkin – et siis ole ajatustesi kanssa yksin!

Fantasiat on tarkoitettu kuitenkin vain itseä varten, ne ovat niitä hetkiä varten, jolloin haluat kiihottua itseksesi. Ne eivät kuulu muille, eivätkä toteudu oikeasti, joten ne ovat ok. Tärkeää on kuitenkin, että tietää, mikä on oikeassa elämässä oikein ja mikä väärin.

Jos fantasiasi hämmentävät tai ahdistavat sinua, on niistä silloin hyvä jutella ammattilaisen kanssa. Sen voit tehdä nimettömästi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa luotettavan asiantuntijan kanssa. Myös tästä artikkelista voi olla sinulle hyötyä.

Hyvää kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Kolmetoista
Onko seksuaaliset fantasiat ok? Mietin sellasta että mun luokalla on yks tosi nätti tyttö ja nyt useesti oon kuvittellu että laittaisin mun pippelin sen pimppaan. En oo aikasemmin...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Seksuaaliset fantasiat ovat täysin sallittuja 😉 Seksuaaliset fantasiat ovat hyvin tavallisia, lähes jokaisella ihmisellä on seksifantasioita ja ne yleistyvät yleensä juuri murrosiässä, kun seksi muutenkin alkaa kiinnostaa.

Ajatukset ovat vain ajatuksia ja siksi on täysin ok, että ajattelet tätä luokkasi tyttöä seksuaalisessa mielessä. Joskus fantasiat toimivat paremmin vain fantasioina, mutta jos olet oikeasti ihastunut tähän tyttöön, voisitko kuvitella lähestyväsi häntä ja kertoa ihastuksestasi? Siinä vaiheessa kannattaa jättää kertomatta seksuaalisista fantasioista häntä kohtaan, ja yrittää ennemminkin tutustua ja selvittää, voisiko ihastuksen tunne olla molemmin puoleinen. Voit käydä lukemassa vinkkejä ihastuksesta kertomiseen täältä.

Jos kyseessä ei ole ihastus vaan puhtaasti seksuaalinen fantasiasi, sekin on ihan ok 😉

Kivaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: bob666
Ikä: 13-15v
Onko normaalia himoita siskopuolta? onko normaalia himoita siskopuolta?
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Fantasiat ja mielikuvat ovat tärkeä osa mielen seksuaalisuutta.  Erilaiset seksuaaliset fantasiat on täysin sallittuja ja sinun yksityisasiasi. Voit fantasioida rauhassa kenestä haluat. Mikäli mielikuvat siirtyisivät tekoihin, astuu kuvioihin lainsäädäntö. Suomessa sisarusten välinen seksuaalinen kanssakäyminen on vastoin lakia.

Fantasiat eivät ole haitallisia, mutta mikäli ne aiheuttavat hämmennystä tai ahdistusta, on tärkeää, että keskustelet asiasta turvallisen aikuisen kanssa. Lisää fantasioista voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Oliko vastauksesta hyötyä?