Seksi
Nimimerkki: Tyttö
Ikä: 9-12v

Miten kuukautissiteitä käytetään?

Miten käytän kuukautissiteitä, ja milloin ne pitää vaihtaa?

Moikka ja kiitos hyvästä kysymyksestä!

Kertakäyttöinen kuukautisside asetetaan pikkuhousujen sisäpinnalle siten, että siteen liimapinta tulee pikkareita vasten ja imukykyinen pinta ihoa vasten. Kertakäyttöiset siteet tulee vaihtaa 4-8 tunnin välein. Samalla kannattaa tehdä alapesu käsisuihkulla, jos se on vain mahdollista.

Jos side tuntuu kostealta ihoa vasten tai haiskahtaa, ei kannata odottaa, vaan vaihtaa se. Jos kuukautiset ovat todella runsaat, tulee sidettä vaihtaa useammin. Jos vuoto on puolestaan hyvin niukkaa, voi joskus riittää kevyempi pikkuhousunsuoja, jota kuitenkin tulee vaihtaa myös riittävän usein. Käytetyt siteet kietaistaan vessapaperiin ja heitetään roskiin. Siteitä ei tule heittää pönttöön, koska ne voivat helposti tukkia viemärin.

Käytä siteitä vain kuukautisvuodon ajan. Esimerkiksi valkovuodon takia ei kannata käyttää suojia, sillä muovia sisältävä side hengittää huonosti, ja jatkuvalla käytöllä iho saattaa alkaa hautua ja hankautua, jolloin myös esimerkiksi hiivatulehduksen riski kasvaa.

Itselle parhaat kuukautissuojat löytyvät kokeilemalla ja vaihtoehtoja riittää! Erilaisten siteiden lisäksi kuukautissuojia on muitakin, kuten esimerkiksi tamponeja ja kuukuppeja, jotka mahdollistavat esimerkiksi uimisen kuukautisten aikana. 😊

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua! Mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?