Mieli
Nimimerkki: Teini112
Ikä: 13-15v

Miten kertoisin vanhemmilleni poikaystävästäni?

Moi! Olen nyt vuoden seurustellut yhen pojan kaa enkä uskalla kertoa vanhemmille niin miten kertoisin? Oisko jollain vinkkeeii??

Heippa Teini112!

Kiitos hyvästä kysymyksestä! Vanhemmille voi olla toisinaan hankala kertoa tällaisista asioista, varsinkaan jos ei ole täysin varma, miten he reagoivat asiaan.
En tiedä, mikä erityisesti sinua jännittää vanhemmille kertomisessa, mutta ymmärrän, että sen taustalla voi olla monia syitä.
Kun kerrot asiasta vanhemmillesi, voi olla hyvä ottaa muutamia asioita huomioon.

Yritä valita tilanne, jolloin sinulla ja vanhemmillasi on aikaa ja olette kaikki suhteellisen hyvällä tuulella. Väsymys, nälkä tai myöhäinen ajankohta aiheuttaa usein riitoja sekä vaikeuttaa herkkien aiheiden käsittelyä.
Kannattaa kertoa vanhemmille, miltä sinusta tuntuu kertoa aiheesta. Omista tunteista ja jännityksestä kertominen voi auttaa heitä olemaan vastaanottavaisempia asialle. Hyvä idea voi olla myös toivoa, että kun kerrot asiasta, he voisivat suhtautua siihen ymmärtävästi.

Valmistaudu keskustelemaan aiheesta ja vastaamaan erilaisiin kysymyksiin. Todennäköisesti vanhemmissasi herää monenlaisia tunteita. Toisaalta seurustelu voi olla iloinen uutinen, toisaalta se voi aiheuttaa huolta. Kannattaa pyrkiä vähentämään huolta kertomalla asiasta mahdollisimman avoimesti. Luulen, että vanhempasi haluavat ainakin tietää missä olette tavanneet ja minkälainen poika on. Heitä saattaa kiinnostaa myös, miksi et ole kertonut asiasta aiemmin. Jos tämä on ensimmäinen seurustelusuhteesi, he saattavat haluta puhua sinun kanssasi myös seksuaalisuudesta. Tällaisiin kysymyksiin on siis hyvä varautua.

Jos kasvotusten kertominen tuntuu vaikealta, on myös mahdollista jättää vanhemmille esimerkiksi viesti, jossa kerrot asiasta. Viestissä kannattaa kuitenkin ehdottaa, että voitte puhua asiasta mahdollisimman pian, mutta halusit antaa tällaisen ”ennakkovaroituksen”. Tämä voi olla keino välttää äkkipikaista tunnereaktiota, mikäli tiedät heidän olevan taipuvaisia sellaiseen. Vaikka vanhemmat toivovat lapsilleen usein parasta, he eivät välttämättä osaa aina kohdata lasta tai nuorta parhaalla mahdollisella tavalla. Tarkoitan, että vaikka vanhemmat haluavat sinulle hyvää, heidän reaktionsa voi tuntua sinusta ikävältä.

Toivotan sinulle tsemppiä asiasta keskustelemiseen! On tosi hienoa, että haluat kertoa vanhemmillesi ja kannustan sinua ehdottomasti siihen.

Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti vastauksestani oli sinulle hyötyä 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?