Mieli
Nimimerkki: Ella
Ikä: 9-12v

Miten kertoa poikaystävästä?

Miten kertoisin poikaystävästä (oon tyttö)

Moikka Ella,

Olet ilmeisesti alkanut seurustelemaan ja haluaisit kertoa uudesta poikaystävästäsi jollekin läheisellesi. Lähtökohtaisesti poikaystävä on yleensä iloinen uutinen, mutta toki eri ihmiset voivat suhtautua seurustelusuhteeseen eri tavoin eri tilanteissa. En tiedä tarkemmin, kenelle haluat asiasta kertoa ja mikä asiassa erityisesti sinua jännittää. Tässä kuitenkin muutamia ajatuksia ja vinkkejä, joita minulla tulee mieleeni.

Kannattaa valita asian kertomiselle sopiva aika ja hetki. Ota asia puheeksi silloin kun tiedät, että teillä on aikaa puhua. Vältä aikoja, jolloin toinen osapuoli vaikuttaa stressaantuneelta tai kiireiseltä. Kertoessasi poikaystävästä, suosittelen olemaan avoin ja rehellinen. Kerro tunteistasi ja siitä, miksi tykkäät kyseisestä pojasta.

Suosittelen varautumaan myös kysymyksiin. Vanhempasi tai muut läheisesi haluavat ehkä tietää, kauan olette tunteneet, missä olette tutustuneet ja mitä teillä on ehkä yhteistä.

Joskus lasten ja nuorten seurustelusuhteet saattavat huolestuttaa erityisesti vanhempia. Mikäli olet kertomassa vanhemmillesi voi olla hyvä idea varautua siihen, että he ilmaisevat sinulle huolensa. Silloin on hyvä kuunnella mistä he ovat huolissaan ja kertoa omat ajatuksesi asiasta. Joskus mahdollisuus tavata poikaystävä voi helpottaa huolestuneita vanhempia. Usein huolet hälvenevät kun läheisesi oppivat tuntemaan poikaystäväsi.

Seurustelusuhteeseen liittyy monesti monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Toivottavasti sinulla on ympärillä ystäviä tai luotettavia aikuisia, joille voit puhua tunteistasi ja ajatuksistasi! Erilaisten ilojen ja surujen kertominen läheiselle helpottaa tunteita.

Jos näistä vinkeistä ei ollut apua, suosittelen kertomaan asiasta ensin jollekin, johon luotat tosi paljon. Hänen kanssaan voitte sitten miettiä yhdessä, miten voisitte lähestyä asiassa sitä henkilöä, jolle kertominen eniten jännittää.

Tsemppiä asiasta kertomiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?