Seksi
Nimimerkki: Tyttö
Ikä: 9-12v

Miten itsetyydytystä voi tehdä ja mikä avuksi, jos on halu itsetyydyttää koko ajan?

Olen 11 v ja minulla on koko ajan halu itsetyydyttää. Kotona meillä ei ole yhtikäs mitään paitsi mun oma meikkisuti, millä itsetyydyttää. Ideoita?

Moikka!

Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja siihen, millaiset asiat tuottavat itselle mielihyvää ja nautintoa. On myös tavallista, jos kokee tarvetta itsetyydyttää usein. Kiinnostus itsetyydyttämiseen voi myös vaihdella eri päivinä ja ajanjaksoina. Kaikkia se ei välttämättä kiinnosta lainkaan. Jos tarve itsetyydyttää alkaa haitata muuta elämää, kuten koulunkäyntiä ja sosiaalisia suhteita, ja määrittelee päivän kulkua, voi olla, että siihen on jäänyt koukkuun. Silloin aiheesta voi olla hyvä jutella esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa, ja pohtia, mitä kaikkea voi olla tämän tarpeen taustalla. Aiheesta voi jutella myös nimettömästi esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Se, mikä kenestäkin tuntuu hyvältä, on yksilöllinen asia. Toiset tuottavat itselleen nautintoa ilman mitään välineitä, ja toiset taas pitävät esimerkiksi seksivälineiden käyttämisestä. Seksivälineitä ei kuitenkaan tarvitse käyttää. Kotoa löytyviä esineitä ja asioita voi käyttää apuna harkiten: niiden suhteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota niiden käyttämisen turvallisuuteen. Lisää ajatuksia itsetyydyttämisestä voi lukea Väestöliiton ja Fressiksen artikkeleista.

Oliko vastauksesta hyötyä?