Seksi
Nimimerkki: Minna15
Ikä: 13-15v

Miten ensimmäisestä yhdynnästä voisi saada ihanan?

Miten ensimmäisestä yhdynnästä voisi saada sellaisen ihanan molemmille, josta haaveillaan ennen ekaa kertaa? Mistä tietää, mikä on juuri oikea hetki tehdä mitäkin? (Kysymystä on muokattu)

Moi! Ensimmäinen yhdyntä mietityttää monia ja on hyvä, että haluat ottaa asiasta selvää ennen ensimmäistä kertaa.

Jotta ensimmäinen yhdyntä voisi olla mahdollisimman ihana molemmille, on tärkeää, että keskustelette toistenne kanssa avoimesti omista toiveistanne, mieltymyksistänne, rajoistanne ja mahdollisista seksiin liittyvistä epävarmuuksistanne. Lisäksi on tärkeää, että teillä molemmilla on toistenne seurassa turvallinen ja luottavainen olo, mikä auttaa rentoutumaan ja heittäytymään nautintoon. Seksiin kuuluu vastavuoroisuus, joka tarkoittaa halua ja kykyä ottaa oma seksikumppani huomioon sekä nautinnon tuottamista seksin molemmille osapuolille.

Yhtenä tärkeänä tekijänä ihanalle, turvalliselle ja nautinnolliselle yhdynnälle on myös ehkäisystä huolehtiminen ja siitä sopiminen yhdessä. Kondomi suojaa sekä seksitaudeilta että raskaudelta, ja on olemassa monia muitakin ehkäisymenetelmiä, joista voit lukea lisää täältä.

Pohdit myös sitä, mistä tietää, mikä on oikea hetki kokeilla yhdyntää. Kuten itsekin viestissäsi sanoit, kummankin tulee haluta yhdyntää, jotta kokemus voisi olla molemmille mieluinen ja turvallinen. Toisin sanoen teillä molemmilla tulee olla asiaan suostumus. Suostumus tarkoittaa, että te molemmat haluatte ja suostutte yhdyntään siinä hetkessä, kun sitä päätätte yrittää. Suostumus liittyy muuhunkin seksiin, ja sitä pitää pyytää erikseen jokaiseen seksitekoon (esim. suuseksiin, käsillä hyväilyyn, yhdyntään).

Lisäksi suostumusta tulee kysyä joka kerta uudestaan: jos edellisellä kerralla on harrastettu yhdyntää, se ei automaattisesti tarkoita, että se olisi myös ensi kerralla ok. Suostumuksen saa aina myös peruuttaa, eli vaikka johonkin olisi ensin suostunut, siitä voi missä vaiheessa tahansa kieltäytyä. Kaiken kaikkiaan kommunikointi seksin aikana on tärkeää. Toiselta voi välillä esimerkiksi varmistaa, tuntuuko hänestä hyvältä ja kysyä, mitä hän toivoisi. Lisäksi voit kertoa, miltä sinusta itsestäsi tuntuu ja mitä toivot sillä hetkellä.

Yhteisen halun lisäksi ennen yhdyntää molempien tulisi olla rentoutuneessa ja kiihottuneessa mielentilassa. Kiihottumista voi lisätä esimerkiksi hyväilemällä eri kehonosia tai suutelemalla. Yhdynnässä on myös tärkeää, että emättimessä on riittävästi kosteutta, jota voi tarvittaessa lisätä liukuvoiteella. Seksiin ei kuulu minkäänlainen kipu – ei edes ensimmäisellä kerralla. Jos siis yhdyntää yrittäessä tuntuu minkäänlaista kipua, kannattaa homma hetkeksi keskeyttää ja yrittää esimerkiksi lisätä liukuvoidetta tai vaikkapa jatkaa muuta hyväilyä.

Toivottavasti sait vastauksia sinua pohdituttaviin kysymyksiin. Voit halutessasi selailla muita ekaan seksikertaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia Fressiksessä sekä lukea Fressiksen artikkelin aiheesta. Lisäksi kannattaa muistaa, että seksi on paljon muutakin kuin yhdyntää, ja nautintoa voi vastaanottaa ja tuottaa monin eri tavoin.

Oliko vastauksesta hyötyä?