Tupakka
Nimimerkki: JuuJaa

Mitä terveyshaittoja piipun polttaminen aiheuttaa, jos savua ei vedä henkeen?

Kuinka epäterveellistä on polttaa piippua pari kertaa viikossa? Jos piipusta tulevaa savua ei vedä tarkoituksella keuhkoihin asti.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Piippu on samalla tavalla tupakkatuote kuin savuke, sikari tai nuuska. Piipussa käytetään yleensä samaa tupakkakasvia kuin savukkeissa ja siksi myös piipun terveyshaitat ovat samoja kuin tupakassa. Vaikka piippua polttaessa ei tarkoituksella hengittäisi savua, voi sitä siitä huolimatta kulkeutua hengitysteihin. Polttamalla piippua altistuu itse tuottamalleen ympäristön tupakansavulle ja siten savua kulkeutuu myös hengitysteihin. Piippua polttaessa savu kulkeutuu joka tapauksessa suuhun. Suun ja nielun limakalvojen kautta esimerkiksi tupakan savun sisältämä nikotiini imeytyy verenkiertoon.

Kaikki tupakointi on siis haitallista ja vakavimmat tupakan aiheuttamat sairaudet syntyvät tupakan/ piipun polttamisesta ja tupakansavulle altistumisesta. Siksi paras tapa vähentää piipun polttamisesta aiheutuneita terveyshaittoja on lopettamalla piipun polttaminen kokonaan. Halutessasi voit lukea lisää tupakoinnin haitoista ja tupakoinnin lopettamisesta.

Myös nimimerkki Poika pohjoisen on kysynyt tupakoinnin haitoista.

Hyvää alkanutta kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?