Mieli
Nimimerkki: Eekhcjkjh08

Mitä tehdä kun minua koulukiusataan?

Kysyjä kertoo yksityiskohtaisesti häneen kohdistuvasta toistuvasta kiusaamisesta, joka liittyy erityisesti hänen kehoonsa ja murrosikään.

Moikka ja kiitos viestistäsi. Hienoa, että kirjoitit meille.

Kuvaat viestissäsi vakavaa, toistuvaa kiusaamista, joka on jatkunut jo todella pitkään. Kiusaaminen tuntuu liittyvän kovasti sinun kehoosi ja murrosikään. Jokaisen murrosikä on yksilöllinen, eikä se ole koskaan mikään syy kiusata. Kiusaaminen on aina väärin ja monet asiat, joista viestissäsi kerroit, voivat täyttää rikoksen merkit. Niinpä kyse on oikeasti todella vakavasti otettavasta asiasta. Ollaanko kotona tietoisia asiasta? Ilmeisesti koulussa ainakin jossain vaiheessa opettaja on asiaan puuttunut, mutta ei selkeästi riittävästi. Voisitko näyttää tämän viestin koulun henkilöstölle, esim. opettajalle, terveydenhoitajalle tai rehtorille? Olet kuvannut tähän viestiisi todella hienosti sinulle tapahtuneita asioita ja joskus viestin näyttäminen voi olla helpompaa kuin ääneen sanominen.

Koululla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen ja varmistaa, että saat olla koulussa turvassa. Nyt on todella tärkeää, että saat tilanteeseesi apua. Jos kertominen koulussa tuntuu hankalalta, käy lapsille ja nuorille tarkoitetussa Apuu-chatissa. Apuu-chat on auki joka päivä klo 9–22 ja siellä voit jutella nimettömänä aikuisten kanssa juuri kertomasi kaltaisista asioista. Saat chatin kautta vielä enemmän juuri sinun tilanteeseesi toimivia neuvoja, jotta tilanne saataisiin loppumaan. Kertominen vaatii rohkeutta, mutta on ainoa keino saada tilanteeseen apua ja saada kiusaajat vastuuseen teoistaan. Mitä pidempään kiusaaminen jatkuu, sitä suuremmat seuraukset sillä voi olla kasvuusi ja siihen, miten pääset asiassa eteenpäin. Sinä olet arvokas juuri tuollaisena kuin olet ja ansaitset voida hyvin ja nauttia kasvustasi rauhassa. Ota siis rohkeasti yhteyttä vaikka jo tänään.

Tsemppiä tilanteeseesi ja rohkeutta avunhakemiseen! Pystyt siihen kyllä <3

Oliko vastauksesta hyötyä?