Seksi
Nimimerkki: J o
Ikä: 13-15v

Mitä tehdä, että saisi peniksestä hajun pois?

Penikseni haisee. Pesen sen joka toinen päivä huolellisesti esinahan alta mutta haju ei tunnu lähtevän. Tämä on jatkunut jo hetken aikaa. Peniksessä on esinahan päässä myös paljon kellertäviä tasaisia pilkkuja vähän niinkuin ihottumaa mutta tämä on jo jatkunut kauan. Alue ei kutia, ole herkkä tai kivulias joten mitä kannattaisi tehdä ja onko vakavaa.

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi.

Hienoa, että olet huolehtinut hygieniastasi ja pessyt penistä huolellisesti myös esinahkan alta. Kerrot peniksesi haisevan ja pohdit mistä se voisi johtua.

Penis on suositeltavaa pestä päivittäin ja aina hikoilun jälkeen lämpimällä vedellä ilman saippuaa tai muita pesuaineita. Pesun jälkeen penis on hyvä kuivata huolellisesti. Jos iho tuntuu kuivalta tai ärtyneeltä, voi siihen laittaa pesun ja kuivaamisen jälkeen mietoa ihoöljyä tai perusvoidetta, joita saa apteekista.

En valitettavasti osaa arvioida sitä, mitä mainitsemasi kellertävät pilkut peniksessä voisivat olla, tai mikä voisi olla hajun syy. Suosittelenkin, että menet juttelemaan näistä vielä kouluterveydenhoitajan tai jonkun muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. He pystyvät arvioimaan tilannetta paremmin ja kertomaan, mikä voisi auttaa. Joskus tällaisten vaivojen taustalla voi olla myös jokin infektio, kuten esimerkiksi hiiva- tai bakteeritulehdus tai balaniitti, joita voidaan hoitaa lääkkeillä.

Oliko vastauksesta hyötyä?