Seksi
Nimimerkki: Heidi15

Mitä pippelissä tapahtuu ennen siemensyöksyä ja siemensyöksyn aikana?

Mitä pippelissä tapahtuu ennen siemensyöksyä ja siemensyöksyn aikana?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Siemensyöksyllä tarkoitetaan siemennesteen eli sperman purkautumista pojan virtsaputkesta. Se tapahtuu useimmiten itsetyydytyksen tai kumppanin kanssa harrastettavan seksin seurauksena. Siemensyöksyn yhteydessä poika saa yleensä myös orgasmin, mutta ne voivat tapahtua myös toisistaan riippumatta.

Kysyit, mitä pippelissä tapahtuu ennen siemensyöksyä ja siemensyöksyn aikana. Siemensyöksy on melko monimutkainen tapahtumasarja, mihin tarvitaan monien eri elimien ja toimintojen yhteistyötä. Ennen siemensyöksyä poika on tavallisesti kiihottunut eli pippeli on erektiossa. Kiihottuessa hengitys, sydämen syke sekä verenkierto kiihtyvät ja veri virtaa sukuelimiin. Pippelin paisuvaiskudokset täyttyvät verellä ja niitä ympäröivät lihakset jännittyvät. Pippelin hyväily tai yhdynnän aiheuttama ärsyke pippelissä aloittaa elimistössä monimutkaisen tapahtumasarjan, joka johtaa yleensä siemensyöksyyn ja orgasmiin. Kun pojalla eturauhasen ja virtsaputken tyvessä olevat lihakset supistelevat nopeasti ja rytmikkäästi, saa poika yleensä orgasmin ja tämän aikana tulee yleensä myös siemensyöksy. Siemensyöksyn aikana siittiöt kulkeutuvat siemenjohtimen kautta kohti virtsaputkea, ja matkalla niihin sekoittuu muutamien eri rauhasten nesteitä. Nämä nesteet kertyvät virtsaputken takaosaan, jolloin paine siellä nousee, refleksi käynnistyy ja siemenneste purkautuu virtsaputkesta.

Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi. Voit lukea lisää esimerkiksi siemennesteestä Väestöliiton Hyvä Kysymys -palvelusta. Lisäksi meille Fressikseen on tullut paljon kysymyksiä liittyen siemensyöksyyn, voit lukea kysymyksiä ja vastauksia täältä.

Aurinkoista kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?