Seksi
Nimimerkki: emojit

Mitä ovat näppylät alapäässäni?

Minulla ilmestyi pari päivää sitten kaksi pientä finnin näköistä aristavaa näppylää alapäähän, kaikkssa sukupuolitautitesteissä käyty ja kaikki negatiivisia. Mitä nämä voivat olla?

Moi!

Valitettavasti näkemättä sinua on vaikea arvioida mistä näppylöistä on kyse. On kuitenkin normaalia, että alapäähän tulee samanlaisia näppyjä, kuten finnejä, kuin iholle muuallekin päin kehoa. Intiimialueella on myös runsaasti talirauhasia sekä karvatuppia, joista ihokarvat kasvavat ja joskus nämä voivat tukkeutua ja tulehtua. Karvatupentulehduksia voi tulla erityisesti, jos on poistanut iholta karvoitusta. Hienoa, että olet käynyt seksitautitesteissä ja sulkenut seksitautien mahdollisuuden pois.

Näppyjen syynä voi myös olla ihottuma tai jollain tapaa ärtynyt iho. Jos intiimialuetta pesee voimakkailla pesuaineilla, voi se ärsyttää herkkää ihoa. Alapään päivittäiseen pesuun riittää lämmin vesi. Jos pesuainetta haluaa käyttää, tulee sen olla intiimialueelle soveltuvaa (pH alle 7).

Valitettavasti voin siis vain arvailla mistä voisi olla kyse. Tavallisesti näppylöille ei tarvitse tehdä mitään, jos ne eivät jollain tavalla oireile. Jos näpyt kuitenkin huolestuttavat sinua kovasti, suosittelen, että menet juttelemaan niistä vielä koulu- tai opiskeluterveydenhoitajalle.

Oliko vastauksesta hyötyä?